Μενού

Πώς να απομακρύνετε τη μόλυνση από τα μπολ του σκύλου σας;

Shares 0

Δεν είναι αστείο: τα βρόμικα μπολ των σκύλων μπορεί να οδηγήσουν σε βακτήρια και μικρόβια που μπορεί να μολύνουν το σκύλο σας. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, γιατί πρόκειται να σας πούμε πώς θα απομακρύνετε τα μικρόβια από το μπολ.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το μπολ του σκύλου σας;

Γενικά πρέπει να πλένετε το μπολ του σκύλου σας μετά τη χρήση του. Ενώ, αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, φανταστείτε να προσέχετε τον εαυτό σας με τον ίδιο τρόπο: να πλένετε κάθε πιάτο σας μετά τη χρήση του για να σερβιριστείτε καθαρά στη συνέχεια. Σε φτηνότερα μπολ φτιαγμένα από πλαστικό, δεν είναι ασύνηθες να βρίσκουμε σκόρο να αναπτύσσεται αν το αφήνετε πολλή ώρα έξω. Είναι καιρός να πετάξετε αυτά τα μπολ και να πάρετε καινούρια για καλύτερη αρχή.

Τι να χρησιμοποιείτε για να απομακρύνετε σωστά τη μόλυνση από τα μπολ σας;

Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή σφουγγάρι για να καθαρίσετε το μπολ σας. Σαπούνι για τα πιάτα, νερό και η σωματική προσπάθεια, μαζί με ένα εκτεταμένο καθάρισμα, θα καθαρίσει τα μπολ. Αν τα μπολ σας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορείτε ακόμη να τα καθαρίσετε με τον ίδιο τρόπο, αλλά, καλύτερα αποφύγετε επικίνδυνα χημικά και αντιβακτηριακά προϊόντα για να αποτρέψετε το σκούριασμα. Περνώντας από τον καθαριστή πιάτων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσετε το μπολ του σκύλου σας.

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και μετά ένα καθάρισμα στο πλυντήριο πιάτων, μπορεί να αφήσει ένα σημαντικό αριθμό βακτηρίων. Γι’ αυτή τη βδομάδα προτείνεται να απολυμάνετε το μπολ του σκύλου σας μία φορά. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη: απαιτείται μόνο χλωρίνη και νερό. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι χλωρίνης σε τέσσερα λίτρα νερό. Αφήστε το μπολ να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά, δίνοντάς του λίγο χρόνο και, μετά ξεκινήστε το πλύσιμο με νερό μέχρι να φύγει όλη η χλωρίνη και αφήστε το να στεγνώσει.

Το πλυντήριο πιάτων είναι πιο αποτελεσματικό από το καθάρισμα στο χέρι: Τα περισσότερα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο μπολ απαιτούν καυτό νερό σε θερμοκρασία περίπου 140 Φάρεναϊτ για να αφαιρεθούν και να πεθάνουν.

Αν έχετε καιρό να πλύνετε το μπολ, ορισμένα κατάλοιπα του φαγητού, ίσως, έχουν μείνει στο μπολ και έχουν μία σκληρή υφή κάνοντας δύσκολο τον καθαρισμό τους. Ίσως, μπορέσετε να καθαρίσετε το μπολ με το να το σκουπίσετε με λίγη παραπάνω προσπάθεια. Αν το μπολ είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, αφήστε το να καταβραχεί στον πάτο ενός σαπουνοειδούς καυτού νερού. Καθώς το φαγητό μαλακώνει μπορείτε πιο εύκολα να καθαρίσετε.

Τα σουπλά των σκύλων δεν είναι διακοσμητικά –είναι ωφέλιμα όταν πρόκειται για την καθαριότητα. Τα χαλάκια προστατεύουν από το στάξιμο σάλιων ή το πέσιμο της τροφής στο έδαφος. Θα χρειαστεί να πλένετε συχνά το χαλάκι για να σιγουρευτείτε ότι δεν αναπτύσσονται βακτήρια στην επιφάνειά του.

Κάθε φορά που ταΐζετε το σκύλο σας σιγουρευτείτε ότι δεν αφήσατε άπλυτα τα κομμάτια όπου υπάρχουν γρατζουνιές η δαγκωματιές. Αυτά τα κομμάτια δύσκολα πλένονται και μπορεί να αποτελέσουν εστία μολύνσεων για βακτήρια. Προτιμώνται τα μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά –κάτι που σημαίνει ότι αντέχουν στη θραύση και το μάσημα των σκύλων, ενώ ταυτόχρονα πλένονται πιο εύκολα στο πλυντήριο πιάτων.

Κρατήστε το σκύλο σας υγιή και αποτρέψτε τον από το να έρθει σε επαφή με βακτήρια με το να καθαρίζετε τα μπολ μετά από κάθε χρήση. Θυμηθείτε να ελέγχετε το μπολ για γρατζουνιές. Οι βαθιές αυλακιές μπορεί να είναι εστία μολύνσεων, καθώς, αναπτύσσονται βακτήρια. Αντικαταστήστε το φαγητό ή το νερό του σκύλου όταν κρίνετε απαραίτητο για να κρατήσετε υγιή και χαρούμενο το σκύλο σας.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close