Μενού

Pet sitting ή pet boarding! Ποια είναι η διαφορά και τι είναι καλύτερο για το κατοικίδιό σας;

Shares 0

Ατυχές όσο να ‘ναι δεν μπορούμε να παίρνουμε τα κατοικίδια μαζί μας πάντα. Είτε είστε για διακοπές είτε δεν βρίσκεται ένα μέρος για να «χωρέσετε» το κατοικίδιό σας, θα βασίζεστε σε επαγγελματίες που θα προσέχουν το σκύλο ή τη γάτα σας όσο εσείς λείπετε.

Αλλά, όταν συλλογίζεστε τις επιλογές σας μπορεί να δείτε ότι έχετε πολλές επιλογές για να αφήσετε το κατοικίδιο σε οικοτροφείο ή σε κάποιον υπεύθυνο. Ποιο είναι ακριβώς το πιο κατάλληλο για αυτό που ψάχνετε! Ας κοιτάξουμε τι περιλαμβάνει η κάθε επιλογή έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή για το φίλο σας.

Το pet sitting:

Είναι όταν ένας πεπειραμένος άνθρωπος επισκέπτεται το σπίτι σας για να προσέχει το σκύλο σας, ενώ, εσείς λείπετε. Τυπικά, αυτό παρέχει ένα πιο στενό περιβάλλον γιατί το κατοικίδιό σας βρίσκεται στο άνετο σπίτι.

Μπορείτε να δώσετε εκτενείς συμβουλές για να κατευθύνετε το φροντιστή του κατοικίδιου σας. Μπορείτε να τον πληροφορήσετε για απαραίτητες ιατρικές οδηγίες, το πρόγραμμα διατροφής κι, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε αναγκαίο.

Το pet sitting είναι πολύ προσωπικό: Όταν καλείτε ένα φροντιστή, εκείνος έρχεται για να φάει, να περπατήσει και να πλύνει το κατοικίδιο. Μπορεί να περάσουν μία συγκεκριμένη ώρα παίζοντας με το σκύλο για να ξοδέψουν λίγη ενέργεια. Ο σκύλος σας μπορεί να νιώθει άνετα χωρίς κάποια αίσθηση ότι βρίσκεται σε ανοίκειο μέρος.

Θα έχουν εξατομικευμένη φροντίδα και αδιάσπαστη προσοχή από πλευράς του φροντιστή. Ακόμη κι αν τους λείπετε, το να βρίσκεστε στην ίδια περιοχή μπορεί να τους κάνει να νιώθουν ήσυχα, μέχρι να φτάσετε σπίτι σας.

Εάν προσκαλείτε ένα φροντιστή εκείνος πρέπει να ταιριάζει με το κατοικίδιό σας. Οι δυο τους πρέπει να τα πάνε καλά, κάνοντάς τα να αισθάνονται πολύ άνετα όταν είναι μαζί τους. Συναντήσεις και χαιρετισμοί μεταξύ τους θα προσφέρει μία άνεση ανάμεσά τους και θα βοηθήσει να ταιριάξουν. Επιπλέον, η πληρωμή για το φροντιστή μπορεί να ανέρχεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Pet boarding: Οι εγκαταστάσεις για pet boarding είναι μέρη που αφήνονται συχνά οι σκύλοι ή οι γάτες, όταν αφήνονται μόνα τους. Πολλές εγκαταστάσεις έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς, έτσι ώστε να γνωρίζετε από πριν ποιοι είναι οι όροι της εγκατάστασης για το ζωάκι σας. Εκπαιδευμένο προσωπικό φροντίζει ώστε το κατοικίδιό σας να έχει την κατάλληλη φροντίδα για όσο λείπετε.

Με την εισαγωγή, το κατοικίδιό σας βρίσκεται σε ένα κοινωνικό περιβάλλον με πολλά ζώα και ανθρώπους. Μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για ζώα που τους αρέσει να παίζουν και να αλληλοεπιδρούν. Κοινωνικά ζώα συχνά περνάνε πολύ καλά σε αυτό το περιβάλλον.

Προσοχή στα επιθετικά σκυλιά η γατιά –δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον σίγουρα.

Οι εγκαταστάσεις προσλαμβάνουν πολύ έμπειρους επαγγελματίες για να ταΐσουν, να πλένουν, να βγάζουν βόλτα και να παίζουν με τα κατοικίδιά σας, ενώ, βρίσκεστε μακριά. Αυτοί οι εκπαιδευτές γνωρίζουν άριστα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των κατοικίδιων.

Οι εγκαταστάσεις είναι, επίσης, απόλυτα εξοπλισμένες ιατρικά για να προστατεύουν τα κατοικίδια και, μπορούν να προσφέρουν κάθε είδους ενίσχυση σε τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Πρέπει να ζυγίσετε τις εναλλακτικές και τις επιλογές σας πριν επιλέξετε –η επιλογή έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης και του κάθε κατοικίδιου.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα διάφορα πλεονεκτήματα της κάθε επιλογής:

Pet sitting:

  • Το κατοικίδιό σας βρίσκεται σπίτι.
  • Μπορεί να αποφύγει πιθανές ασθένειες.
  • Υπάρχει η δυνατότητα αποτροπής εισβολέων.

Pet boarding:

  • Το κατοικίδιό σας μπορεί να αλληλοεπιδρά με άλλα ζώα.
  • Έχετε στη διάθεσή σας την εκπαιδευτική φροντίδα.
  • Είναι λιγότερο ακριβό από το pet sitting.

Μειονεκτήματα:

Pet sitting:

  • Δεν είναι όλοι οι φροντιστές φημισμένοι για την αξιοπιστία ή επαινετοί για την ικανότητά τους.

Pet boarding:

  • Το κατοικίδιο δεν συγκεντρώνει όλη την προσοχή και τη φροντίδα.
  • Μπορεί να μην εγκλιματιστεί εντελώς στο νέο περιβάλλον.

 

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close