Μενού

Πέντε μαθήματα επιτυχίας που μπορεί να σε διδάξει ο σκύλος σου

Shares 322

Βλέπεις τον σκύλο σου να απολαμβάνει τη ζεστασιά του καναπέ, να χουζουρεύει στον ήλιο και να χαίρεται τη βόλτα στον πάρκο. Δεν πρόκειται για διακοπές αλλά για σκυλίσια ζωή. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείς να μάθεις από το αγαπημένο σου τετράποδο, εκτός από την αξία ενός καλού ύπνου.

Να εστιάζεις

Σε μία εποχή όπου το multitasking θεωρείται τρόπος ζωής, το να εστιάζεις σε ένα πράγμα κάθε φορά σπανίζει. Μία πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το multitasking μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα μέχρι και 40% και ακόμα χειρότερα, ότι περιορίζει την ικανότητα να αντιστεκόμαστε σε ό,τι μας αποσπά την προσοχή. Με το να δώσεις την απαραίτητη προσοχή σε μία και μόνο δουλειά, δεν σε βοηθά απλά να την κάνεις σωστά, αλλά ο εγκέφαλός σου θα σε ευχαριστεί για το διάλειμμα. Δώσε βάση λοιπόν, την επόμενη φορά που θα παρακολουθείς τον σκύλο σου να εστιάζει στο πώς θα πιάσει με επιτυχία το μπαλάκι που του πετάς.

Να μην φοβάσαι να τολμάς

Δεν θα δεις ποτέ τον σκύλο σου να φοβάται να μπλέξει σε μία δύσκολη κατάσταση, όπως ας πούμε όταν το μπαλάκι του προσγειώνεται στις λάσπες. Η προθυμία να τολμήσεις είναι από μόνη της μία ανταμοιβή, αλλά είναι κι αυτή που κάνει τη διαφορά σε μία δουλειά από την αποτυχία στην επιτυχία.

Να χρησιμοποιείς τη μύτη σου

Η όσφρηση του σκύλου είναι η πιο δυνατή του αίσθηση και τη χρησιμοποιεί για να εξερευνεί τα πάντα. Στη δουλειά, το ονομάζουμε «δέουσα επιμέλεια» – η έρευνα και η ανάλυση που είναι απαραίτητη πριν κάνουμε οποιαδήποτε συναλλαγή. Κι ενώ μπορεί να κάνεις την απαραίτητη έρευνα πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, μπορεί να μην δίνεις την αξία που θα έπρεπε στο ένστικτό σου. Ωστόσο, μερικές φορές είναι το ένστικτο που θα σε οδηγήσει στο να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Να είσαι ομαδικός

Ο σκύλος σου σού δείχνει πώς να πλουτίσεις. Πώς το κάνει αυτό; Χαίρεται πάντα όταν σε βλέπει να έρχεσαι, δεν ασκεί κριτική κι έχει πάντα καλή διάθεση. Προσπαθεί να σε κάνει χαρούμενο όταν σε βλέπει λυπημένο και σε στηρίζει ό,τι κι αν γίνει. Σου δείχνει πώς να πετύχεις στην καριέρα σου. Όταν σκέφτεσαι θετικά, στηρίζεις τους συναδέλφους σου και έχεις καλή διάθεση, αργά ή γρήγορα θα ανταμειφθείς.

Να κάνεις το κουμάντο σου

Όλοι έχουμε φωνάξει στον σκύλο μας όταν σκάβει μετά μανίας τον κήπο. Αλλά ο σκύλος δεν κάνει λάθος, απλά θέλει να φυλάξει το φαγητό του για τις δύσκολες ώρες. Ακολούθησε το παράδειγμά του (μεταφορικά πάντα) και κάνε το κουμάντο σου για το μέλλον.

 Γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

 

Πηγή

Shares 322

Σχόλια


Read more:
Close