Μενού

Όταν η αγάπη και η φροντίδα έκαναν αυτό το σκυλάκι αγνώριστο!

Shares 1K

φροντίδα Σκύλος πριν και μετά μεταμόρφωση αγάπη Όταν ο εικονιζόμενος Dave, μαζί με άλλα οκτώ σκυλιά, βρέθηκε παρατημένος στο Winchester, ήταν τόσο βρόμικος και το τρίχωμά του τόσο μπερδεμένο, που αφενός ο ίδιος δεν μπορούσε να δει καλά, αφετέρου οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν τη ράτσα του. 

Οι άνθρωποι της οργάνωσης RSPCA αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες για να περιποιηθούν τον 18 μηνών Dave και τα υπόλοιπα σκυλιά, να τα καθαρίσουν, να ξεμπερδέψουν το τρίχωμά τους και να τους χαρίσουν ξανά την υγεία τους.

Μετά την παραμονή του στο καταφύγιο, ο Dave έχει πλέον ένα καινούργιο σπίτι. Η 67χρονη Jeanette McDowell είχε τόσο σοκαριστεί από τις φωτογραφίες των άτυχων σκύλων, που ήθελε οπωσδήποτε να βοηθήσει.

«Έβαλα τα κλάματα όταν είδα την κατάστασή τους στα ρεπορτάζ, δεν μπορούσα να πιστέψω πως ένα πουντλ θα μπορούσε να δεχθεί τόση κακοποίηση, όπως αυτά. Ήθελα να βοηθήσω, γι” αυτό κάλεσα το RSPCA, αλλά μου είπαν πως είχαν όλα δοθεί. Έλειψα για δύο εβδομάδες και όταν γύρισα άκουσα πως δύο σκυλιά τελικά έψαχναν ακόμα σπίτι. Πήγα στο καταφύγιο και μόλις είδα τον Dave, ήθελα να του προσφέρω ένα καλό σπίτι», εξηγεί η γυναίκα στην Daily Mail.

Οι κτηνίατροι χρειάστηκαν τρεις ώρες για να κουρέψουν το κάθε σκυλί και αυτά αντιδρούσαν τόσο έντονα στο απλό άγγιγμα, που οι διασώστες φοβούνταν πως οι ιδιοκτήτες τους τα χτυπούσαν.

«Το προσωπικό του καταφυγίου μού είπε πως ο Dave ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση όταν είχε πρωτομεταφερθεί εκεί. Γίνεται νευρικός όταν βρίσκεται με άλλα σκυλιά, όταν προσπαθούσαν να τον βγάλουν βόλτα εκνευριζόταν, δεν ήθελε καθόλου το λουρί του», προσθέτει η McDowell. «Όταν αποφάσισα να τον υιοθετήσω, πήγαινα κάθε μέρα στο καταφύγιο, επί δύο εβδομάδες, για να με συνηθίσει. Αρχικά ήταν ντροπαλός, δεν έπαιρνε από τα χέρια μου το φαγητό που του πρόσφερα, αλλά μετά ανακάλυψα τι του άρεσε και κέρδισα την προσοχή του. Τώρα είναι πολύ καλύτερα, περπατά δίπλα μου και ακούει τι του λέω. Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που ακόμα δεν εκδηλώνει συχνά, αλλά με όλα όσα πέρασε, το καταλαβαίνω πως θα του πάρει πολύ καιρό. Έχω καταλάβει πως φοβάται τα φορτηγάκια και τα αυτοκίνητα και πιστεύω πως είχε κάποια κακή εμπειρία με όχημα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα βρει την ευτυχία που του στέρησαν στην αρχή της ζωής του».

φροντίδα Σκύλος πριν και μετά μεταμόρφωση αγάπη

φροντίδα Σκύλος πριν και μετά μεταμόρφωση αγάπη

φροντίδα Σκύλος πριν και μετά μεταμόρφωση αγάπη

πηγή

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close