Μενού

Ο σκύλος μου έπαθε ασκίτη

Shares 26

τι είναι ο ασκίτης σκύλος και ασκίτης Σκύλος ασκίτης Ο ασκίτης είναι συλλογή υγρού μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα.

Για να διαπιστωθεί αν ένα ζωάκι έχει ασκίτη,  μερικές φορές αρκεί η κλινική εξέταση, εάν όμως το υγρό είναι λίγο, χρειάζεται να γίνει εξέταση με τη βοήθεια του υπερηχογραφήματος.

Πολλές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν ασκίτη, οι παθήσεις της καρδιάς και του ήπατος είναι ορισμένες από τις πιό συχνές αιτίες εκδήλωσής του.

Για να διερευνηθεί η αιτία του ασκίτη σε ένα σκυλάκι, θα πρέπει να γίνουν εκτενείς αιματολογικές εξετάσεις (όπως γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, έλεγχος πηκτικότητας του αίματος και ορολογικές εξετάσεις) καθώς και απεικονιστικός έλεγχος (ακτινογραφίες και υπερηχογράφημα καρδιάς και κοιλιάς)

Ωστόσο, στην περίπτωση του ασκίτη, είναι καθοριστική η φύση του υγρού που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιακή κοιλότητα. Το υγρό αυτό μπορεί να έχει διαφορετική σύσταση σε κάθε περίπτωση, όπως αίμα, ορό, πύον ή ακόμα και ούρα, οπότε  η εξέτασή του μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την αιτία της συλλογής.

Ορισμένες φορές μάλιστα, και ανάλογα με τα ευρήματα από τις παραπάνω εξετάσεις,  η οριστική διάγνωση θα τεθεί με  βιοψία των οργάνων ή των ιστών που φαίνεται να πάσχουν.

Η θεραπεία του ασκίτη εξαρτάται άμεσα από την αιτία που τον προκάλεσε.

τι είναι ο ασκίτης σκύλος και ασκίτης Σκύλος ασκίτης

trihes.gr

Shares 26

Σχόλια


Read more:
Close