Μενού

Ο ουρακοτάγκος που έχασε το τρίχωμα του και έπαθε αλωπεκία από την κακομεταχείριση. Τον είχαν πουλήσει 75 δολάρια σε μια οικογένεια που τον κακοποιούσε. Η διάσωσή και η στοργή χάρη στην οποία θεραπεύτηκε…

Shares 205

ουρακοτάγκος Ο Μπουτζίνγκ είναι ένας ουρακοτάγκος που από μικρός βίωσε την κακομεταχείριση, καθώς μεγάλωσε με μια αδίστακτη οικογένεια ανθρώπων. Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν ακόμα βρέφος. Οι κυνηγοί τον πήραν από τη νεκρή του μητέρα και τον πούλησαν έναντι 75 δολαρίων σε μια οικογένεια στο Βόρνεο.

Ο άτυχος ουρακοτάγκος έζησε δύσκολα χρόνια ως κατοικίδιο. Οι άνθρωποι τον χτυπούσαν και του φέρονταν άσχημα. Επί τέσσερα χρόνια τον είχαν δεμένο έξω από το σπίτι.

Ο Μπουτζίνγκ ήταν θλιμμένος και πολύ αδύνατος. Δεν έμοιαζε με τους ουρακοτάγκους που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και ο λόγος ήταν απλός. Η κακομεταχείριση του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα και ψυχοσωματικές παρενέργειες.

Έχασε το τρίχωμα του, καθώς έπαθε αλωπεκία, μια νόσος σπάνια σε ουρακοτάγκους. Προφανώς είχε και βαριά κατάθλιψη που μάλλον δεn συγκινούσε τα αφεντικά του.

ουρακοτάγκος Ο Μπουτζίνγκ όπως βρέθηκε από την ομάδα διάσωσης.

Οι ουρακοτάγκοι έχουν καφέ κόκκινο τρίχωμα και ζουν στα τροπικά δάση των νησιών Βόρνεο και Σουμάτρα

Η απελευθέρωση του Μπουτζίνγκ

Αν η Κάλι Μπούλο, διευθύντρια της αυστραλιανής οργάνωσης προστασίας των ουρακοτάγκων, δεν τον έπαιρνε από τα αφεντικά του ίσως να περνούσε όλη του τη ζωή δυστυχισμένος.

Η Κάλι Μπούλο ταξιδεύει συχνά στην Ινδονησία με σκοπό να εντοπίσει και να ελευθερώσει τους ουρακοτάγκους που ζουν αιχμάλωτοι και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην άγρια φύση. Όταν έμαθε ότι σε μια αγροικία στο Βόρνεο ένας ουρακοτάγκος χωρίς τρίχωμα ζούσε αλυσοδεμένος, κινητοποιήθηκε. Μαζί με μια ομάδα οργάνωσε την απελευθέρωση του Μπουτζίνγκ.

 

ουρακοτάγκος Η διάσωση του Μπουτζίνγκ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο στο Καλιμαντάν

 

Αφού ταξίδεψαν οχτώ ώρες, βρήκε τον Μπουτζίνγκ δεμένο κοντά στο σπίτι των αφεντικών του. Το ζώο ήταν υποσιτισμένο και μικρόσωμο για την ηλικία του. Είχε δύο βαθιά τραύματα στην πλάτη του και πολλά σημάδια κακομεταχείρισης. Η Κάιλι ζήτησε τον λόγο από τα αφεντικά του, που της είπαν ότι παλαιότερα τον τάιζαν γάλα και τον έπλεναν, αλλά μεγαλώνοντας άρχισε να ενοχλεί τους γείτονες και να τους κλέβει το φαγητό, γι’αυτό αποφάσισαν να τον δέσουν.

 

ουρακοτάγκος
Η Κάιλι Μπούλο: Μπορούσες να δεις στα μάτια του Μπουτζίνγκ ότι ήλπιζε ακόμα σε μια καλύτερη ζωή»

Έπειτα από αρκετές πιέσεις, η οικογένεια δέχτηκε να τους δώσει τον Μπουτζίνγκ. Οι άνθρωποι της οργάνωσης τον περιποιήθηκαν, τον τάισαν σωστά και το κυριότερο του φέρθηκαν με στοργή και αγάπη. Ο Μπουτζίνγκ λυτρώθηκε και έγινε το ανέλπιστο. Έβγαλε ξανά τρίχωμα και ξεπέρασε τη κατάθλιψη. Η Κάιλι που είναι στο πλευρό του δήλωσε: «Τώρα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει όπως πρέπει να ζουν οι ουρακοτάγκοι»….

mixanitouxronou.gr

Shares 205

Σχόλια


Read more:
Close