Μενού

Νεογέννητο οκάπι σκορπά χαρά στο ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας (Εικόνες)

Shares 49

οκάπι Ανήκει σε ειδός που απειλείται με εξαφάνιση- Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη χαρά προκάλεσε στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας η γέννηση ενός μικρού οκάπι, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Τα οκάπι μοιάζουν με συνδυασμό καμηλοπάρδαλης με ζέβρα, καθώς έχουν χαρακτηριστικά και από τα δύο.

Οι υπεύθυνοι του κήπου μιλούν για μια γέννηση με σημασία, λόγω των περιορισμένων οκάπι που ζουν σήμερα, κάποια σε συνθήκες ελευθερίας στη Δημοκρατία του Κονγκό.

Ωστόσο ο πληθυσμός τους μειώθηκε στο μισό τις τελευταίες δεκαετίες και το νεογέννητο- που πήρε το όνομα Qira, ήρθε στον κόσμο ύστερα από εγκυμοσύνη 14 μηνών με βάρος 24 κιλά και ύψος 85 εκατοστών.

Ο εν λόγω ζωολογικός κήπος συντονίζει ευρωπαϊκό και διεθνές πρόγραμμα εκτροφής οκάπι σε αιχμαλωσία, ενώ εργάζεται και στην Αφρική με στόχο την προστασία του είδους και των οκάπι που ζουν ακόμα ελεύθερα. Εκτιμάται πως περίπου 10.000 έχουν απομείνει στο Κονγκό.

Όταν η Qira ενηλικιωθεί, ο ζωολογικός κήπος της Αμβέρσας θα συνεργαστεί με άλλους για την επιλογή αρσενικού για ζευγάρωμα. Μέχρι τότε θα μείνει με τους γονείς της στην Αμβέρσα.

Φέτος το χειμώνα δεν θα κάνει… δημόσιες εμφανίσεις και θα μείνει μακριά από τα μάτια των επισκεπτών του κήπου. Για του χρόνου ωστόσο ο κήπος προβλέπει τη δημιουργία χώρου όπου το κοινό θα μπορεί να βλέπει τα οκάπι και το χειμώνα.

οκάπι

οκάπι

οκάπι

οκάπι

newsbeast.gr

 

Shares 49

Σχόλια


Read more:
Close