Μενού

Μικρή φώκια σε… κοπάδι με αγελάδες! (Βίντεο)

Shares 180

φώκια Το απρόβλεπτο ταξίδι και η διάσωσή της

Είναι το τελευταίο που περιμένει κανείς να βρει σε ένα χωράφι, ανάμεσα σε δεκάδες αγελάδες: μια μικρή νεαρή φώκια!

Μόλις πέντε ημερών η μικρή φώκια χωρίστηκε από τη μητέρα της και βρέθηκε χαμένη σε ένα χωράφι στο Lincolnshire της Βρετανίας.

Πιστεύεται πως το φωκάκι αναζητούσε τη μητέρα του και αποπροσανατολίστηκε μέσα σε κάποιο κανάλι όταν τα νερά υποχώρησαν.

Έτσι βρέθηκε αποκλεισμένο μέσα στις λάσπες και ανάμεσα σε… αγελάδες.

Ήταν όμως τυχερό μέσα στην ατυχία του καθώς το εντόπισε ένας παρατηρητής πουλιών. Ο Ian Ellis είπε πως αρχικά το αντελήφθη κοιτάζοντας με τα κιάλια του. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ειδικών ο 67χρονος έσπευσε να διασώσει τη μικρή φώκια.

«Υπάρχουν φώκιες στην άκρη του βάλτου αλλά έβλεπα πόσο ανήσυχες ήταν οι αγελάδες κι έτσι άρχισα να ψάχνω τι συνέβαινε», περιέγραψε. «Πήγαμε και το πήραμε, το έβαλα μέσα στο μπουφάν μου και το πήγαμε στην κτηνιατρική κλινική για θεραπεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πως ήταν μόλις πέντε ημερών και ορφανή κι έτσι δεν είχε τραφεί για αρκετό διάστημα. Είχε χάσει πολύ βάρος και ήταν αφυδατωμένη», προσθέτει.

Αρχικά δεν έδειχνε πως θα τα κατάφερνε. Αλλά πλέον λαμβάνει αντιβίωση, οι κτηνίατροι την παρακολουθούν στενά και ελπίζουν πως θα επιβιώσει.

Όταν δυναμώσει θα συνεχίσει τη διαδικασία αποκατάστασης μέχρι να μπορεί να τραφεί μόνη της. Στη συνέχεια θα επιστραφεί στο φυσικό της περιβάλλον.

φώκια

φώκια

φώκια

φώκια

newsbeast.gr

loading...
Shares 180

Σχόλια


Read more:
Close