Μενού

Με αυτό τον τρόπο επιβιώνουν οι πιγκουίνοι στην παγωνιά της Ανταρκτικής

Shares 112

Πιγκουίνοι Ανταρκτική Με τα σώματά τους κολλημένα το ένα στο άλλο, σφιχτά- σφιχτά, κι ενώ το χιόνι και ο πάγος τους «χτυπούν» αλύπητα, μικροί πιγκουίνοι βρίσκουν στην «ισχύ εν τη ενώσει» τη λύση για να επιβιώσουν στην άγρια παγωνιά της Ανταρκτικής.

Παραδειγματιζόμενοι από τους ενήλικους πιγκουίνους, τα μικρά ξέρουν από πολύ νωρίς πως το καταφύγιο για το κρύο θα το βρουν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί ενωμένοι, καθώς το θερμόμετρο πέφτει πολύ κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Ο 53χρονος Gunther Riehle από τη Γερμανία αψήφησε τις δύσκολες αυτές συνθήκες για να αποτυπώσει στο φακό του τη στιγμή. «Οι μικροί πιγκουίνοι αγκαλιάζονται για να βρουν καταφύγιο, ζεστασιά, όπως το κάνουν και οι ενήλικοι. Οι πιγκουίνοι της φωτογραφίας είναι περίπου τριών μηνών. Υπάρχουν δύο αποικίες στην περιοχή όπου κατασκηνώσαμε, μια μικρή με μερικές εκατοντάδες και μια μεγάλη με χιλιάδες», περιγράφει.

«Οι πιγκουίνοι μένουν αγκαλιασμένοι για ώρες, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και της χιονοθύελλας», εξηγεί.

Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική Πιγκουίνοι Ανταρκτική

newsbeast.gr

Shares 112

Σχόλια


Read more:
Close