Μενού

Οι μαύρες γάτες εγκαταλείπονται πιο εύκολα από τους ανθρώπους επειδή δεν βγαίνουν καλές στις selfies, λέει καταφύγιο ζώων

Shares 35

Ένα καταφύγιο για γάτες λέει για πρώτη φορά ότι όλες οι γάτες που ζουν εκεί είναι μαύρες – επειδή δεν φαίνονται καλές στις selfies.

Το καταφύγιο διάσωσης στο Bishopston του Bristol, έχει 40 γάτες υπό τη φροντίδα του και καμία δεν είναι άλλο χρώμα εκτός από μαύρη.

Η ιδρύτρια του κέντρου Moggery, η Christine Bayka, λέει τ’ ότι μαζεύτηκαν εκεί οι μαύρες γάτες δεν οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζώα αυτά συνδέονται με δεισιδαιμονίες, κακή τύχη ή μαγεία.

μαύρη γάτα Μαύρες γάτες

Αντίθετα, η 67χρονη λέει ότι απορρίπτονται από υποψήφιους ιδιοκτήτες επειδή οι πιο σκούρες γάτες βγαίνουν άσχημα στις φωτογραφίες και έτσι δεν φαίνονται καλές στις selfies.

Η Christine δημιούργησε το κέντρο φροντίδας για γάτες The Moggery πριν από 21 χρόνια και λέει ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι χειρότερη από ποτέ.

Προσθέτει: “Είναι χειρότερα τώρα, γιατί οι μαύρες γάτες δεν δείχνουν καλά στις selfies.”

μαύρη γάτα Μαύρες γάτες

“Τώρα όλοι θέλουν να βγάζουν selfies και να τις ανεβάζουν στο Facebook. Αυτή είναι μια πολύ ναρκισσιστική χρήση των social media.”

μαύρη γάτα Μαύρες γάτες

“Συμβαίνει συνεχώς, όταν τελειώνω με όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις και ρωτάω ‘είστε ευέλικτοι στο χρώμα;’ Τότε μου απαντάνε, ‘ναι, εφ ‘όσον δεν είναι μαύρη’”.

“Αυτό είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν από 20 χρόνια. Παλιά δεν έρχονταν συχνά μαύρες γάτες, τώρα έρχονται συνέχεια λόγω των selfies”

 Ένα άλλο κέντρο διάσωσης για γάτες αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα και είπε ότι οι μαύρες γάτες είναι πάντα οι τελευταίες που θα υιοθετηθούν, επειδή οι άνθρωποι θέλουν ένα κατοικίδιο ζώο που να «φαίνεται καλύτερα» στο Facebook και το Instagram.

μαύρη γάτα Μαύρες γάτες

Η Amy Buckle, διευθύντρια στο Chance Animal Rescue Centre στο New Romney του Kent, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή φροντίζει 12 γάτες και οι πέντε είναι μαύρες.

Είπε: “Πάντα δυσκολευόμαστε να δώσουμε τις μαύρες γάτες.”

“Ακόμη και όταν έχουμε πολλά μαύρα γατάκια, μόλις πάρουμε ένα φουντωτό κοκκινότριχο γατάκι το υιοθετούν αμέσως.”

“Δεν ξέρω αν είναι επειδή οι άνθρωποι θέλουν να φαίνονται τόσο όμορφα στις φωτογραφίες – ίσως όμως και να ισχύει. Είναι ντροπή κάτι τέτοιο.”

μαύρη γάτα Μαύρες γάτες

“Οι άνθρωποι στις μέρες μας φαίνεται να είναι παγιδευμένοι στη λήψη φωτογραφιών και στην ανάρτηση αυτών στο Facebook και το Instagram και θέλουν ένα όμορφο ζώο που να μπορούν να το βάλουν στα social media.”

“Για κάποιο λόγο αδιαφορούν για τις μαύρες γάτες. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι τις βρίσκουν βαρετές.”

“Είναι λυπηρό. Πραγματικά λυπηρό.”

διαφορετικό

 

Shares 35

Σχόλια


Read more:
Close