Μενού

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου τα pet shop θα πουλάνε μόνο ζώα από καταφύγια

Shares 3K

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία που απαιτεί τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν αποκλειστικά σκύλους, γάτες και κουνέλια που προέρχονται από καταφύγια και όχι από εκτροφείς.

καταφύγιο ζώων Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ όπου τα pet shop θα πουλάνε μόνο ζώα από καταφύγια pet shop

lonely old dog in cage photo .

Το νομοσχέδιο 485, το οποίο ονομάζεται «νόμος διάσωσης και υιοθεσίας», πέρασε ομόφωνα στη γερουσία της Καλιφόρνιας τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019. Απαιτεί όλα τα σκυλιά, οι γάτες και τα κουνέλια που προσφέρονται για λιανική πώληση στην Καλιφόρνια να προέρχονται από καταφύγια ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς διάσωσης.

Η Καλιφόρνια έρχεται να προστεθεί σε περισσότερες από 230 πόλεις και κομητείες στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περάσει ανάλογους κανονισμούς για τη πώληση κατοικίδιων ζώων, προκειμένου να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εκτροφής ζώων, συνήθως σε απάνθρωπες συνθήκες. Οι επιχειρήσεις εκτροφής έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τα κέρδη σε βάρος των ζώων που βρίσκονται στην κατοχή τους. Τα ζώα αυτά φυλάσσονται γενικά σε ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς επαρκή κτηνιατρική φροντίδα, τροφή, νερό ή κοινωνικοποίηση. Τα ζώα που εκτρέφονται σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μεταδοτικών και θανατηφόρων ασθενειών και συγγενών ελαττωμάτων, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς.

Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία, που είναι η πρώτη σε πολιτειακό επίπεδο, έχει την ενθουσιώδη υποστήριξη όλων των τοπικών και διεθνών φιλοζωικών ομάδων και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα που πιθανότατα θα ακολουθηθεί και από άλλες πολιτείες.

Πηγή

loading...
Shares 3K

Σχόλια


Read more:
Close