Μενού

Καλά στην υγεία του το ορφανό αρκουδάκι που περιέθαλψε ο «Αρκτούρος» (εικόνες)

Shares 562

Αρκτούρος αρκουδάκι Ζωηρό, παιχνιδιάρικο και με πολύ όρεξη για… γάλα είναι το ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας πριν από λίγες ημέρες και το περιέθαλψε ο Αρκτούρος.
Αρκτούρος αρκουδάκι
Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, έχει επανακτήσει τις δυνάμεις του και αδειάζει αχόρταγα όλο το……μπιμπερό του.

Αρκτούρος αρκουδάκι

Τον μικρό Πάτρικ όπως ονομάστηκε (επειδή βρέθηκε στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου) έχουν «υιοθετήσει» οι δύο φροντιστές του Αρκτούρου, η Μελίνα Αυγερινού και ο Κώστας Στεφανίδης οι οποίοι θα αναλάβουν το μεγάλωμά του μέχρι την απελευθέρωσή του, κάτι που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Αρκτούρου και της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, της Ζωής και του Μικρού Τζον με το Νικήτα.

Αρκτούρος αρκουδάκι

Παράλληλα ο Αρκτούρος φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες. Πρόκειται για τον Γιωργάκη, που είχε βρεθεί στο Μέτσοβο και την αρκούδα που βρέθηκε στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον Πάτρικ. Και οι δύο έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι και χρειάζονται ακόμη αρκετό χρόνο περίθαλψης ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε κι αυτές οι αρκούδες να επιστρέψουν στη φύση. Ωστόσο, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν θα αναρρώσουν σε βαθμό που να επιτρέπει την ασφαλή επανένταξή τους.
Αρκτούρος αρκουδάκι

Πηγή

Shares 562

Σχόλια


Read more:
Close