Μενού

Κακοποιημένο μωρό ουραγκοτάγκος αφήνεται ελεύθερος μετά από 6 χρόνια που τον είχαν αλυσοδεμένο σε έναν τοίχο

Shares 130

ουραγκοτάγκος Ο περισσότερος κόσμος, όταν ανακαλύπτει ένα ανυπεράσπιστο και τραυματισμένο ζωάκι που έχει χάσει τη μαμά του, το παίρνει σπίτι για να το φροντίσει. Αυτό ακριβώς έκανε ένας χωρικός από το Borneo όταν βρήκε έναν μικρό παρατημένο ουραγκοτάγκο.

Ο Bapak Hendrigus βρήκε τον περασμένο Ιούνιο έναν μικρό ουραγκοτάγκο εγκαταλελειμμένο στη μέση μιας φυτείας με φοίνικες και αποφάσισε να τον πάρει σπίτι, αφού δεν έβρισκε πουθενά τη μητέρα. Το μικρό ζωάκι δεν θα τα κατάφερνε μόνο του.

ουραγκοτάγκος

Ο Hendrigus και η οικογένειά του ονόμασαν Bonika το όμορφο ζωάκι. Το τάιζαν καθημερινά με ζαχαροκάλαμα, ρύζι, νερό, μπισκότα και βρεφικές τροφές και το κρατούσαν δεμένο με αλυσίδα σε μια σανίδα στην κουζίνα για να μην φύγει.

ουραγκοτάγκος

Κάθε πρωί το άφηναν ελεύθερο για να παίζει με την κόρη του χωρικού, αλλά και για να το πλύνουν. Έτσι πέρασαν 6 μήνες για την μικρή Bonika.

“Το να είναι αλυσοδεμένη μόνη της σε ένα στενό χώρο, χωρίς συντροφιά και κυρίως χωρίς τη μητέρα της πρέπει να ήταν τρομερό.” λέει ο Alan Knight OBE, Πρόεδρος της Διεθνούς Διάσωσης Ζώων. Η οικογένεια κάποια στιγμή κατάλαβε ότι ήταν παράνομο να κρατάει το ζώο και την έστειλαν στο Κέντρο Ουραγκοτάγκων του Οργανισμού.

ουραγκοτάγκος

“Αγγίζει την ψυχή μας που ο Pak Hendrigus αναγνώριζε ότι ήταν λάθος του, αν και είχε όλες τις καλές προθέσεις. Αλλά η θέση του ζώου είναι στην άγρια φύση. Αυτό που μας λυπεί στον οργανισμό είναι ότι ο μικρός θηλυκός ουραγκοτάγκος έχασε τη μαμά του. Σίγουρα πρέπει να σκοτώθηκε. Η μητέρα για αυτά τα ζώα έχει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μικρού της και είναι πραγματικά κρίμα.” είπε ο Knight για την Bonika.

diaforetiko.gr

loading...
Shares 130

Σχόλια


Read more:
Close