Μενού

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ζητά από τους ιερείς να φροντίζουν τα ζώα και να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς

Shares 515
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης Αδέσποτα Με εγκύκλιο της που εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου 2017 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ζητά από τους ιερείς των ενοριών του νησιού να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στην ευαισθητοποίηση των ενοριτών τους σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων και να συμβάλλουν στην αξιοπρεπή διαβίωση τους καθώς είναι κι αυτά δημιουργήματα του Θεού και αξίζουν τον σεβασμό και την αντιμετώπιση που τους αρμόζει.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος τονίζει τον μεγάλο αριθμό περιστατικών κακοποίησης και εγκατάλειψης των ζώων που παρατηρούνται στην Κρήτη και όπως αναφέρει αυτό το γεγονός δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, αλλά πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή. Όποιος με ευκολία κακοποιεί ζώα, επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, δε θα έχει καμία αναστολή να στραφεί και εναντίον του συνανθρώπου του.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Στη φωτογραφία ο ιερέας Χρήστος Τσιτμηδέλλης που φροντίζει με πολύ αγάπη όλους τους σκύλους και τις γάτες που είτε εγκαταλείπονται είτε βρίσκουν καταφύγιο στην  Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Λέσβου, όπου ιερουργεί, αποτελώντας για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση.
Πηγή: istoriesadespoton.gr
Shares 515

Σχόλια


Read more:
Close