Μενού

Η σκληρή αλήθεια πίσω από αυτή τη χαριτωμένη φωτογραφία (Εικόνες)

Shares 60

φωτογραφία Γιατί το μικρό της φωτογραφίας παραλίγο να μείνει ορφανό

Όπως σχεδόν κάθε μωρό, το μικρό κοάλα της φωτογραφίας που γραπώνεται από το λούτρινο αρκουδάκι, προκαλεί τρυφερά συναισθήματα.

Πίσω από αυτήν ωστόσο κρύβεται μια σκληρή πραγματικότητα: η μαζική εξόντωση κοάλα στην Αυστραλία στο πλαίσιο ελέγχου του πληθυσμού τους.

Μεταξύ των υποψηφίων για ευθανασία ήταν και η μητέρα του εικονιζόμενου κοάλα, γι’ αυτό και του δόθηκε το λούτρινο αρκουδάκι. Για να πιαστεί από πάνω του υποκαθιστώντας τη μαμά του, όσο εκείνη υποβαλλόταν σε εξετάσεις για να αποφασιστεί εάν θα θανατωνόταν ή όχι.

Η ζωή χαμογέλασε στο συγκεκριμένο μικρό καθώς η μαμά του κρίθηκε υγιής και οι δυο τους βρέθηκαν ξανά λίγο αργότερα και αφέθηκαν ελεύθερα στη Φύση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βικτόρια ξανάρχισε αυτή την εβδομάδα την εξόντωση των κοάλα στην περιοχή Cape Otway, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, ως απάντηση στον υπερπληθυσμό τους.

φωτογραφία

Στην περιοχή υπάρχουν τόσα κοάλα, σύμφωνα με τη Daily Mail, που έχουν φτάσει να τρώνε το ένα το άλλο ενώ πολλά λιμοκτονούν και αρρωσταίνουν.

Οι Αρχές θανατώνουν ζώα που είναι άρρωστα και βρίσκονται κοντά στο θάνατο.

Το 2013 και το 2014 θανατώθηκαν σχεδόν 700 κοάλα προκαλώντας την οργή των οργανώσεων για την προστασία τους και για τη σφαγή αυτή καθ’ αυτή αλλά και για το γεγονός πως το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται μυστικά.

Πολλά από τα κοάλα εξοντώθηκαν με θανάσιμες ενέσεις αφότου πιάστηκαν πάνω στα δέντρα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού τους με πιλοτικές επανεγκαταστάσεις κοάλα σε άλλες περιοχές, στέλνοντας μικρά σε ζωολογικούς κήπους, θανατώνοντας τα άρρωστα αλλά και ελέγχοντας τη γονιμότητα των θηλυκών. Σε όλα τα θηλυκά που ελέγχθηκαν- όπως η μητέρα του εικονιζόμενου μικρού- δόθηκαν αντισυλληπτικά για να καθυστερήσει ο ρυθμός αναπαραγωγής.

φωτογραφία

Τα κοάλα επέστρεψαν στην περιοχή Cape Otway τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε ο πληθυσμός τους σημείωσε έκρηξη.

Η έλλειψη θηρευτών, οι φωτιές και οι ασθένειες είχαν ως αποτέλεσμα οι ευκάλυπτοι να μείνουν χωρίς φύλλα με αποτέλεσμα τα κοάλα να λιμοκτονούν.

φωτογραφία

newsbeast.gr

Shares 60

Σχόλια


Read more:
Close