Μενού

Η σιωπή των καγκουρό (Εικόνες, Βίντεο)

Shares 13

Καγκουρό Πώς να νιώθει άραγε ένας ποδηλάτης που περνά από μια απομακρυσμένη περιοχή με δεκάδες ζευγάρια μάτια να τον παρακολουθούν;  Και πόσο αλλάζει τα δεδομένα που τα μάτια αυτά ανήκουν σε δεκάδες μεγαλόσωμα καγκουρό που παρακολουθούν ακίνητα- την περισσότερη ώρα- τον ποδηλάτη;

Σαν σκηνή από ταινία τρόμου με… πρωταγωνιστές καγκουρό έμοιαζε η εμπειρία του Ben Vezina που περνούσε με το ποδήλατό του από το Hawkstowe Park στην Αυστραλία και βρέθηκε περικυκλωμένος από τα αλλόκοτα ακίνητα καγκουρό.

«Έχω λίγο τρομοκρατηθεί για να είμαι ειλικρινής», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Το εύφορο έδαφος της Βικτόρια είναι ιδανικό για τα καγκουρό που έχουν ξέφωτα για να κάνουν ό,τι θέλουν και θαμνώδη σημεία για να βρουν καταφύγιο.

Παρότι είναι συνήθως ντροπαλά και δεν πλησιάζουν εύκολα τους ανθρώπους, τα συγκεκριμένα γκρι καγκουρό είναι πολύ κοινωνικά και εντοπίζονται πάντα σε μεγάλες ομάδες.

Μπορούν να φτάσουν τα 2,3 μέτρα- από το κεφάλι ως την ουρά-  και τα 95 κιλά σε βάρος αλλά δεν θεωρούνται επικίνδυνα για τους ανθρώπους εκτός και αν ο άνθρωπος τα προκαλέσει ή εισβάλει στην περιοχή τους.

Ίσως γι’ αυτό ασθμαίνει ελαφρώς ο ποδηλάτης περνώντας ανάμεσα σε τόσους ακίνητους παρατηρητές…

Καγκουρό Καγκουρό Καγκουρό Καγκουρό

Πηγή

loading...
Shares 13

Σχόλια


Read more:
Close