Μενού

Γιορτάζοντας τον Άγιο Βαλεντίνο σε έναν… ζωολογικό κήπο!

Shares 119

ζωολογικός κήπος ζώα Άγιος Βαλεντίνος Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, που γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι… Δίποδοι αλλά και τετράποδοι!

Με αφορμή, λοιπόν, την γιορτή των ερωτευμένων, ο Ζωολογικός Κήπος του Ζάγκρεμπ προσφέρει στους επισκέπτες του -το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου- μια μοναδική περιήγηση «sexy tour», με ξεναγό.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους ασυνήθιστους τρόπους, με τους οποίους φλερτάρουν και αναπαράγονται τα ζώα.

«Τα βέλη του Έρωτα χτυπούν και τους κατοίκους του Πάρκου Μάξιμιρ, όπου βρίσκεται ο Ζωολογικός Κήπος. Το αποτέλεσμα είναι πολυάριθμα μικρά την άνοιξη και το καλοκαίρι να ξεπροβάλλουν από τις φωλιές. Γι αυτό οι φροντιστές του Ζωολογικού Κήπου αποφάσισαν να παρουσιάσουν στους κατοίκους του Ζάγκρεμπ, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τον κόσμο των ζώων, από την προσέγγιση έως το ζευγάρωμα» αναφέρουν οι διοργανωτές.

ζωολογικός κήπος ζώα Άγιος Βαλεντίνος

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ζωολογικού Κήπου, το φλερτ των κουνελιών διαρκεί λίγο, ενώ κάποια πουλιά -όπως οι γερανοί της Μογγολίας και οι μαύροι κύκνοι- επιδίδονται σε μεγάλης διάρκειας επιβλητικό χορό, κουνώντας τα φτερά και τυλίγοντας τους λαιμούς.

Τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις αγαπούν περισσότερο το άγριο παιχνίδι, με δαγκώματα και ρουθουνίσματα, ενώ το αρσενικό τουκάν προσπαθεί να γοητεύσει την εκλεκτή της καρδιάς του, χαρίζοντας της τροφή.

Οι αρσενικοί κροκόδειλοι προσελκύουν τους θηλυκούς με σύνθετες χορογραφίες με τις ουρές τους και όλα αυτά για μία νύχτα, καθώς μετά το ζευγάρωμα δεν ξανασυναντιούνται.

Αντίθετα, οι μαύροι κύκνοι μένουν μαζί για μια ζωή, αν και οι θηλυκοί που και που κάνουν απιστίες…

nooz.gr

Shares 119

Σχόλια


Read more:
Close