Μενού

Γιγάντιος αρουραίος τραβάει άνθρωπο από το χέρι για να του δείξει το μωρό του

Shares 471

αρουραίος

Ένα βίντεο που δείχνει έναν γιγάντιο αρουραίο να τραβά το δάχτυλο του ανθρώπου του για να του δείξει το μωρό του, έχει γίνει διάσημο και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μας υπενθυμίζει το πόσα λίγα γνωρίζουμε για τους αρουραίους, ένα από τα πιο έξυπνα ζώα του κόσμου.

Οι αρουραίοι είναι πολύ κοινωνικοί και επικοινωνούν μεταξύ τους με υψηλής συχνότητας ήχους, που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν χωρίς εξοπλισμό. Τους αρέσει να παίζουν, να αγκαλιάζονται και να παλεύουν. Ο Τζακ Πάνκσεπ, ένας νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Μπόουλινγκ Γκριν, αναφέρει πως όταν παίζουν ή γαργαλιούνται, βγάζουν κραυγές που μοιάζουν με το ανθρώπινο γέλιο. «Οι μικροί αρουραίοι ξέρουν πώς να διασκεδάζουν», αναφέρει ο καθηγητής.

Όταν δένονται με τον ανθρώπινο σύντροφό τους, δένονται εφ’ όρου ζωής. Έτσι, αν ξαφνικά δοθούν σε κάποιον που τους παραμελεί, μπορεί να πεθάνουν από στεναχώρια. Όπως και οι άνθρωποι, αν δεν έχουν συντροφιά νιώθουν μοναξιά, άγχος, στρες και κατάθλιψη.

Ο μεγάλος αρουραίος που βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο, είναι κρικητόμυς. Αυτού του είδους οι αρουραίοι, χρησιμοποιούνται στην Αφρική για ανίχνευση ναρκών. Είναι πολύ έξυπνα πλάσματα!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[nationalgeographic]

Πηγή: tilestwra.com

Shares 471

Σχόλια


Read more:
Close