Μενού

Γιατί ο σκύλος σας τρώει γρασίδι;

Shares 0

Έχετε παρατηρήσει ότι το σκυλάκι σας τρώει χορτάρι; Αυτός είναι ο λόγος που το γρασίδι έγινε λαχταριστό σαν μια κροκέτα για το σκύλο σας.

Κάθε ιδιοκτήτης έχει πιάσεις κάποιες φορές το σκύλο του να μασουλάει μία φούντα από πράσινο γρασίδι. Ακόμη κι αν τους παρέχετε μία νόστιμη, υγιεινή και τακτική δίαιτα –και κεράσματα φυσικά- θα καταφύγουν στο να τρώνε γρασίδι! Ακόμη κι αν κάνουν εμετό από αυτό το άγευστο γεύμα. Για ποιο λόγο να το κάνουν; Λοιπόν, πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιες λογικές εξηγήσεις για αυτό. Οι σκύλοι να τρώνε γρασίδι είναι κάτι που προκύπτει συχνά και υπάρχει ένα αριθμός λόγων που το εξηγεί.

Το πρώτο πράγμα –αν παρατηρήσετε το σκύλο σας να τρώει γρασίδι, μπορεί να υποδηλώνει ότι η δίαιτά δεν έχει κάποια βασικά συστατικά. Το πιο κοινό συστατικό που λείπει είναι οι φυτικές ίνες. Εάν λείπει αρκετό από τη δίαιτά τους, τα σκυλιά θα ακολουθήσουν το φυσικό ένστικτό τους και θα ψάξουν να το βρουν στο γρασίδι. Το γρασίδι περιέχει φυτικές ίνες, γνωστές επίσης ως εδώδιμες ίνες, που συχνά δε βρίσκεται στο φαγητό των σκύλων –ακόμη κι αν διαφημίζεται ως πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι εδώδιμες ίνες είναι ένα δύσπεπτο διατροφικό στοιχείο που βρίσκεται στα λαχανικά και βοηθάει πάρα πολύ στο πέρασμα του φαγητού και είναι ένα κομβικό μέρος της δίαιτάς τους. Βοηθάει στη διέγερση την εντερικής οδού και στην πέψη, διατηρώντας σε υγεία το πεπτικό σύστημα. Αυτός μπορεί να είναι ο πιο απλός και σημαντικός λόγο γιατί ο σκύλος σας τρέφεται με γρασίδι –για να προσθέσουν τις εδώδιμες ίνες που δε βρίσκουν στο φαγητό τους.

Ένας άλλος λόγος για αυτή την παράξενη συμπεριφορά είναι πιθανά θέματα υγείας. Οι σκύλοι συχνά εξαρτώνται από τα φυσικά ένστικτά τους και τα ακολουθούν τυφλά. Όταν νιώθουν ότι δεν είναι καλά ή είναι άρρωστοι, μπορεί να καταφύγουν στο να τρώνε γρασίδι με σκοπό να προκαλέσουν εμετό και να νιώσουν καλύτερα. Αν το στομάχι τους είναι αναστατωμένο για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να μασουλίσουν γρασίδι και να κάνουν εμετό μετά. Είναι ένα κοινό φυσικό ένστικτο που μπορεί να βοηθήσει συχνά.

Ύστερα, δεν πρέπει να εκπλαγείτε γνωρίζοντας ότι πολλά σκυλιά απλά απολαμβάνουν να μασουλάνε γρασίδι. Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε ε; Κάποια σκυλιά μπορεί απλά να απολαμβάνουν την υφή ή τη γεύση του γρασιδιού. Σιγουρευτείτε ότι δεν τρώνε βρόμικο γρασίδι που έχει εντομοκτόνα ή άλλα βλαβερά χημικά. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το κοινό, υγιεινό γρασίδι δεν είναι βλαβερό για το σκύλο σας.

Παρόλα αυτά, πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για τη συνήθεια αυτή όταν γίνεται πολύ συχνή για το σκύλο σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πιθανό ότι υπάρχει κάποιο άλλο μεγαλύτερο και πιο σοβαρό θέμα από πίσω. Αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη απώλεια συστατικού στη δίαιτά τους, ένα ψυχολογικό πρόβλημα ή ένα συγκεκριμένο θέμα υγείας Όπως και να ‘χει, είναι η ώρα να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Ίσως μία σημαντική διαιτητική αλλαγή χρειάζεται, ή αλλαγή στις συνήθειές τους. Μερικές φορές, οι σκύλοι που βαριούνται και είναι παραμελημένοι τρώνε γρασίδι για να περνάει η ώρα τους. Σιγουρευτείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει δίνοντας στο σκύλο σας την προσοχή που χρειάζεται και κάνοντας σίγουρο ότι η δίαιτά του είναι τόσο καλή όσο πρέπει.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close