Μενού

Γιατί είναι καλό τα παιδιά να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα

Shares 141

κατοικίδια και παιδιά κατοικίδια Έρευνες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη τόσο για τα παιδιά όσο και για τα κατοικίδια ζώα, όταν μεγαλώνουν στο ίδιο περιβάλλον. Διαβάστε γιατί.

Μωρά και ζώα αναπτύσσουν μια στενή φιλία που δεν ξεθωριάζει με τα χρόνια. Τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τα ίδια τα μωρά όσο και για τα κατοικίδια ζώα…

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι σκύλοι και γάτες μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών. Μάλιστα, είναι αποδεδειγμένο ότι τα κατοικίδια ζώα βοηθούν τα μωρά να κοινωνικοποιηθούν.

Επιστήμονες τονίζουν ότι όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που υπάρχει κατοικίδιο ζώο, τότε μαθαίνει καλύτερα να επικοινωνεί και να αναλαμβάνει ευθύνες. Ο σκύλος και η γάτα μειώνουν το στρες στα παιδιά ώστε στο μέλλον να είναι ήρεμα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου University of Wisconsin Department of Pediatrics, παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι λιγότερο πιθανά να εμφανίσουν άσθμα ή αλλεργίες. Και φυσικά, οφέλη υπάρχουν και για τα ίδια τα ζώα! Ζώα που μεγαλώνουν με παιδιά δέχονται περισσότερη προσοχή και αναπτύσσονται φιλικές σχέσεις με τα μικρά μέλη της οικογένειάς τους, που κρατούν μια ολόκληρη ζωή!

Ωστόσο οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή καθώς τονίζουν ότι κάποιες ράτσες είναι λιγότερο φιλικές με τους ανθρώπους. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η εκπαίδευση τόσο του σκύλου όσο και του παιδιού ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μια άρτια σχέση μεταξύ τους.

Πηγή βίντεο: INSIDER

newsit.gr

Shares 141

Σχόλια


Read more:
Close