Μενού

Γιατί η γάτα μου κάνει μασάζ με τα πόδια της; (video)

Shares 14

μασάζ Γάτα Είναι συχνό το φαινόμενο η γάτα μας να εστιάζει σε ένα σημείο του σώματος μας και να κουνάει της πατούσες της σαν να μας κάνει μασάζ. Η συμπεριφορά ονομάζεται kneading.

Η αλήθεια είναι πως οι γάτες δεν το κάνουν μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλα αντικείμενα του σπιτιού όπως μαξιλάρια, στρώματα, τα παιχνίδια τους ακόμη και σε άλλα ζώα.

Στην πραγματικότητα είναι μία συμπεριφορά που οι γάτες την μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία. Τα γατάκια πιέζουν την κοιλιά της μητέρας τους την ώρα που θηλάζουν για να κατέβει γάλα.

Η συμπεριφορά αυτή παραμένει ως συνήθεια και όταν εκδηλώνεται σε εμάς σημαίνει πως:

  1. Η γάτα είναι χαλαρή
  2. Αισθάνεται άνετα δίπλα μας
  3. Μας έχει εμπιστοσύνη

Επειδή η συμπεριφορά είναι απόλυτα φυσιολογική δεν θα πρέπει να την διακόπτεται. Αφού η γάτα σας κάνει μασάζ, στην συνέχεια μπορεί να ξαπλώσει και να κοιμηθεί δίπλα σας, όπως θα έκανε και με την μητέρα της μετά τον θηλασμό.

Όταν οι γάτες το κάνουν σε κάποιο άλλο αντικείμενο και όχι πάνω σας μπορεί να σημαίνει ότι η γάτα μαρκάρει την περιοχή της. Οι πατούσες της γάτες έχουν αδένες από τους οποίους αφήνει τη μυρωδιά της πάνω σε αντικείμενα.

Σε περίπτωση που η γάτα κατά τη διάρκεια του μασάζ χρησιμοποιήσει τα νύχια της απλά σηκώστε τη και αφήστε τη απαλά στο πάτωμα.

petsonly.gr

Shares 14

Σχόλια


Read more:
Close