Μενού

Γάτες γιγαντιαίων διαστάσεων!

Shares 194

μεγάλες γάτες Όπως και τα σκυλιά έτσι και οι γάτες χωρίζονται σε διάφορες φυλές. Άλλες από αυτές θεωρούνται μικρόσωμες και άλλες μεγαλώνουν πολύ. Η φυλή Maine Coon φτάνει σε γιγαντιαία μεγέθη (για γάτα) και είναι η επίσημη φυλή της πολιτείας Maine των Η.Π.Α.

Για την προέλευση αυτής της φυλής υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία και έχει σχέση με την Βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα που εκτελέστηκε το 1793.

Όταν το 1793 η Βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα επιχείρησε – ανεπιτυχώς – να δραπετεύσει από την Γαλλία πήρε μαζί της στο πλοίο, μαζί με τα πολύτιμα υπάρχοντα της και τις 6 αγαπημένες της γάτες της φυλής Turkish Angora.

Αν και δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την Αμερική οι γάτες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πόλη Wiscasset της πολιτείας Maine. Λέγεται πως εκεί ζευγάρωσαν με τοπικές φυλές με αποτέλεσμα την σημερινή Maine Coon. Υπάρχει και η άλλη θεωρεί όπου λέει πως η φυλή είναι αποτέλεσμα ζευγαρώματος της ημιάγριας γάτας που ζούσε στην πολιτεία και των Ρακούν. Καμία από της θεωρίες δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στην Αγγλία σήμερα ζει ίσως η μεγαλύτερη γάτα της φυλής και έχει το όνομα Ludo. Είναι 17 μηνών, ζυγίζει 11 κιλά και έχει μήκος 1 μέτρο και 14 εκατοστά.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη γάτα που έζησε ποτέ ήταν επίσης της φυλής Maine Coon και είχε μήκος 1 μέτρο και 24 εκατοστά. Η Stewie απεβίωσε από καρκίνο το 2013.

petsonly.gr

Shares 194

Σχόλια


Read more:
Close