Μενού

Φωτογράφησα 6 σκυλιά και τα αντικείμενά τους για να δείξω τη ζωή που ζουν

Shares 0

Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, οι σκύλοι δημιουργούν δεσμούς με τα προσωπικά τους αντικείμενα και μπορούν να δώσουν στον παρατηρητή τους πιο βαθιά ενόραση για την ταυτότητά τους. Τα αντικείμενα που αφορούν την καθημερινή ρουτίνα, που κουβαλούν, κρατούν και ακόμη τρώνε μπορούν να μας επιτρέψουν να ρίξουμε μια ματιά στις καρδιές και στο μυαλό τους. Μας δείχνουν τι τα κάνει τόσο περήφανα ή χαρούμενα και ακόμη δείχνει την ευαλωτότητά τους. Απαθανατίζοντας τα αντικείμενα που σημαίνουν τα πάντα για αυτά επίσης καθηλώνει την καρδιά του παρατηρητή, καθώς, η ζωή του σκύλου είναι επιδεικνύεται απόλυτα σε μια φωτογραφία.

Όλη τη ζωή υπήρξα λάτρης των ζώων και όταν ξεκίνησα να κάνω φωτογράφηση σκύλων ήθελα να πάω παραπέρα από απλά πανέμορφα πορτραίτα. Ήθελα να απαθανατίσω την προσωπικότητα του κάθε σκύλου. Τον περισσότερο καιρό, για να το κατορθώσω, θα έθετα σε δράση το υποκείμενο, κάνοντας ότι τους αρέσει η το καλύτερο που μπορούσα.

Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά ήθελα να πάω πιο βαθιά και να εστιασθώ σε συγκεκριμένα αντικείμενα, που κατευθείαν, ο καθένας μπορεί να καταλάβει από αυτά τον τρόπο ζωής των σκύλων. Για εμάς τους ανθρώπους τα πράγματα που χρησιμοποιούμε και που κάνουμε μας καθορίζουν σαν χαρακτήρες. Το ίδιο συμβαίνει και με του σκύλους. Αλλά κάποιες στιγμές δεν είναι το τι έχουν, αλλά ένα αντικείμενο ή μια σκηνή που τα περιβάλλει που ενισχύει τις προσωπικότητες τους και μαρτυράει πολλά για το ποιοι είναι. Αλλά τι είναι αυτά τα αντικείμενα;

Για να το καταλάβω, έπρεπε να γνωρίσω τα υποκείμενα. Έτσι, μίλησα με κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες για το σκύλο τους. Κοίταξα τις φωτογραφίες και ρώτησα πολλές ερωτήσεις. Κάθε σκύλος έχει ή κάνει συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή του που καθορίζει το ποιοι είναι ή το τι περνάνε.

Μετά από αυτό έριξα μια ματιά στα υπάρχοντα του κάθε σκύλου και κατάλαβα πώς τα υπάρχοντά του ταιριάζουν με ό,τι έλεγε ο ιδιοκτήτης σχετικά με τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά τους. Τα αντικείμενα που ταίριαζαν με κάθε σκυλί έδιναν ένα παράδειγμα για το τι ήταν στην πραγματικότητα το σκυλί. Η χρήση των αντικειμένων των ζώων μου επέτρεψε να εμβαθύνω στη ζωή του σκύλου και άνοιξε τα μάτια μου για να αντικρίσω τον αληθινό κόσμο του. Έτσι για αυτό το πρότζεκτ, διάλεξα να αποκαταστήσω τις αληθινές ιστορίες σε δύο πλαίσια: ο σκύλος και ο κόσμος του.

Η προσθήκη των αντικειμένων δημιουργεί νόημα, βγάζει συμπεράσματα και φέρνει προσοχή στο υποκείμενο στη φωτογραφία. Έτσι όταν κοιτάτε αυτή τη σειρά, πρώτα θα δείτε το σκύλο και το βλέμμα του, μετά θα δείτε τα αντικείμενά του και ξαφνικά, αυτό το βλέμμα που είδατε ένα δευτερόλεπτο πριν θα γίνει μια σταθερή ματιά με νόημα και επίπτωση. Πείτε μας ποιο ήταν το καλύτερο!

  • Το αδέσποτο

Ο Μαρμαντούκε, το σκυλί του δρόμου, είναι μία μείξη Πίτμπουλ που σώθηκε. Εξαιτίας της ράτσας του, εγκαταλείφθηκε και έζησε στους δρόμους για να επιβιώσει τρώγοντας πτώματα. Η ζωή στους δρόμους είναι πολύ σκληρή, κουραστική και απελπιστική. Έτσι ήξερα ότι έπρεπε να απαθανατίσω το ταξίδι του στα μάτια του δίπλα σε όλο το σαπισμένο του φαγητό που ήταν στη ουσία ότι έτρωγε πριν διασωθεί.

  • Ο ηλικιωμένος

Η Μάγδα είναι ένα ηλικιωμένο σκυλί. Η ιδιοκτήτριά της μας είπε την ιστορία της σχετικά με το πόσο άρρωστη ήταν όταν πρωτοπήγε στο καταφύγιο. Από τότε, η Μάγδα άντεξε πολλές επισκέψεις στο γιατρό, διάφορες μορφές φαρμακευτικής αγωγής, θεραπείες δέρματος, καθημερινές ενέσεις… για να σταθεί πάλι στα πόδια της. Αλλά παρόλο την οδυνηρή ιστορία της, είναι γεμάτη αγάπη και ελπίδα.

  • Ο νευρωτικός

Ο Μπέαρ, ένα αγγλικό μπουλντόγκ. Τα αγγλικά Μπουντόγκ είναι γνωστά για το πείσμα τους και το ότι εξοργίζονται όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Έτσι πώς διοχετεύει όλη την οργή του; Μασώντας ό,τι μπορεί!

  • Ο φέτσερ

Ο Νακλς, ένας Αυστραλιανός Ποιμενικός. Αυτή η πολύ ενεργητική ράτσα είναι πολύ γνωστή για τη εξυπνάδα της και την εμμονή να επιστρέφει οτιδήποτε του πετάνε. Γι’ αυτό άλλωστε τα φρίσμπι και τα μετάλλια που δείχνουν πόσο καλός είναι όταν πετυχαίνει.

  • Ο καλύτερος στο σόου

Ο Ζιγκ, ένα Hound από το Αφγανιστάν που περνάει τις περισσότερες μέρες να διαγωνίζεται σε σόου με σκύλους (και κερδίζει!) για τον τίτλο All-Breed Show. Αυτό είναι ένα γεγονός όπου τα σκυλιά κρίνονται σχετικά με το πόσο κοντά συμμορφώνονται στο στάνταρντ της τελειότητας που ταιριάζει στη ράτσα τους.

  • Η πριγκίπισσα

Η Λόλα Ρόουζ, μία μείξη άσπρου Maltese Shih Tzu. Ένας σκύλος που έχει το δικό του λογαριασμό στο ίνσταγκραμ και αντιμετωπίζεται σαν πριγκίπισσα του σπιτιού.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close