Μενού

Εντυπωσιακή φωτογραφία από τη γέννηση σπάνιου καρχαρία

Shares 0

καρχαρίας γέννηση

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Coral Reefs και είναι η πρώτη που υπάρχει γι αυτό το είδος του καρχαρία.

Η πραγματικά εκπληκτική καταγραφή αυτής της στιγμής, άφησε άναυδο τον επικεφαλής ερευνητή Σάιμον Όλιβερ, ο οποίος ανέφερε πως είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της καριέρας του.

Το μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Woods Hole της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, Σάιμον Θόρολντ, δήλωσε στο BBC πως δεν έχει δει ποτέ παρόμοια εικόνα για άλλο πελαγικό καρχαρία, τονίζοντας τη μοναδικότητά της.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που μελετά τους αλωπίες σε υποθαλάσσια όρη των Φιλιππίνων, επισημαίνει το πόσο σημαντική είναι αυτή η τοποθεσία γι αυτό το ευάλωτο είδος. Οι καρχαρίες χρησιμοποιούν την περιοχή σαν «σταθμό καθαρισμού» από τα παράσιτα, τα οποία τσιμπούν μικρότερα ψάρια , οι λαβρίδες. Εκεί, αναφέρει ο ερευνητής, οι αλωπίες όχι μόνο καθαρίζουν αλλά και γεννούν.

Στο υποθαλάσσιο όρος έχουν εντοπιστεί πολλά θηλυκά είδη σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γεγονός που μας προϊδεάζει ότι θα δούμε και άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σάιμον Όλιβερ και οι συνεργάτες του επιθυμούν να χαρακτηριστεί το σημείο αυτό προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή.

καρχαρίας γέννηση

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close