Μενού

Εντυπωσιακές εικόνες: Εκεί που φαλαινοκαρχαρίες και άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά

Shares 14

φαλαινοκαρχαρίες Στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου Cenderawasih στη δυτική Παπούα, ψαράδες και φαλαινοκαρχαρίες όχι μόνο συνυπάρχουν αλλά έρχονται και τόσο κοντά που χρειάζεται κανείς να ξαναδεί τις παρακάτω φωτογραφίες για να το πιστέψει.

Ο φαλαινοκαρχαρίας είναι το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου και μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος τα 12 μέτρα και σε βάρος τους είκοσι τόνους. Και μπορεί τα μεγέθη αυτά να είναι τρομακτικά αλλά ο ίδιος δεν είναι καθόλου επιθετικός, δεν επιτίθεται στον άνθρωπο και τρέφεται ως επί το πλείστον με πλανγκτόν που «φιλτράρει» με τις μπαλένες που έχει αντί για δόντια.

Στις φωτογραφίες που είχε βγάλει ο Καναδός φωτογράφος Christopher Hamilton το 2014 οι γοητευτικοί γίγαντες της θάλασσας κολυμπούσαν ήρεμα δίπλα στους ανθρώπους που ψάρευαν. Με τη σειρά τους οι ψαράδες δεν δίσταζαν να βουτήξουν στο νερό και να μοιραστούν τη θάλασσα με τους εντυπωσιακούς φαλαινοκαρχαρίες.

Δείτε τις εικόνες:

φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες φαλαινοκαρχαρίες

loading...
Shares 14

Σχόλια


Read more:
Close