Μενού

Ελέφαντας κολυμπούσε 16 χιλμ από την ακτή και χρειάστηκε επιχείρηση του ναυτικού για να τον βγάλουν έξω. Συνήθεια το κολύμπι για τους ελέφαντες, αλλά κουράζονται μετά από κάποιες ώρες (βίντεο)…

Shares 21

Στον ωκεανό, 16 χιλιόμετρα από την ακτή, κολυμπούσε ένας ελέφαντας στη Σρι Λάνκα, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της ασιατικής χώρας.

Οι αρχές δήλωσαν ότι το θηριώδες θηλαστικό παρασύρθηκε από ρεύμα ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Κοκιλάι και βρέθηκε στον ωκεανό, όπου εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος.

Δυνάμεις του τμήματος Άγριας Ζωής και σκάφος του ναυτικού έπλευσαν στο σημείο και βοήθησαν στην επιστροφή του ζώου στην ακτή, σε μια επιχείρηση που κράτησε 12 ώρες.

Δύτες, υπό την καθοδήγηση στελεχών του τμήματος Άγριας Ζωής πλησίασαν τον ελέφαντα, τον έδεσαν με σκοινιά και τον ρυμούλκησαν σιγά-σιγά στα ρηχά, όπου τον άφησαν ελεύθερο….

Ερευνητής της ομάδας A Rocha δήλωσε ότι η ανακάλυψη του ζώου τόσο μακριά από τη στεριά είναι λιγότερο αξιοσημείωτη απ’ ό,τι φαίνεται.
«Είναι πολύ καλοί κολυμβητές. Το να κολυμπούν περίπου 15 χιλιόμετρα από την ακτή, δεν είναι ασυνήθιστο γι’ αυτά τα ζώα», είπε ο Αβινάς Κρισνάν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η παρέμβαση του ναυτικού ήταν πιθανώς απαραίτητη.
«Δεν μπορούν να κολυμπήσουν για πολύ ώρα, γιατί καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Επίσης, το αλμυρό νερό δεν κάνει καλό στο δέρμα τους, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση, ίσως δικαιολογείται η ανθρώπινη παρέμβαση», επεσήμανε.
Οι ασιατικοί ελέφαντες συχνά διανύουν μικρές αποστάσεις μέσα στο νερό, πρόσθεσε, κυρίως στα νησιά Ανταμάν, στο ινδικό αρχιπέλαγος, όπου έχουν παρατηρηθεί να κολυμπούν ανάμεσα στις νησίδες….
loading...
Shares 21

Σχόλια


Read more:
Close