Μενού

Εκδήλωση για τα ζώα έξω από το Προεδρικό

Shares 20

Και τα ζώα έχουν δικαιώματα. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί  έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να στείλει ηχηρά μηνύματα προς την πολιτεία, αλλά και την κοινωνία, ότι πρέπει να δει με μεγαλύτερη συμπάθεια αλλά και υπευθυνότητα θέματα όπως η ευημερία των ζώων.

Παράλληλα, η εκδήλωση θέλει να καταδικάσει με τον πιο δυνατό τρόπο τα πολλά κρούσματα κακοποίησης που παρουσιάζονται στον τόπο μας και να καλέσει όλα τα κόμματα να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, ώστε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο να σταματήσει. Την εκδήλωση στηρίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις της Κύπρου, όπως επίσης και το Κίνημα Οικολόγων.

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κάποια βήματα προς τα μπρος σχετικά με τον σεβασμό στα ζώα, ενώ έχει αυξηθεί πολύ και ο αριθμός των ατόμων που έχουν ευαισθητοποιεί γύρω από αυτά τα ζητήματα. Όμως χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της εκδήλωσης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Είναι καιρός το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να σταματήσει να επαναπαύεται με το τεράστιο έργο που έχουν φορτωθεί οι εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες αγωνίζονται νύχτα και μέρα για να βοηθήσουν τα χιλιάδες ζώα που έχουν ανάγκη.

Το θέμα που κυριαρχεί είναι ο σεβασμός απέναντι στα ζώα. Πώς δηλαδή θα κάνουμε τα άτομα και τις κοινωνίες και τις νέες γενιές πιο ευαίσθητες έτσι ώστε να αναλάβουν ευθύνες απέναντι σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα βασικά τους δικαιώματα στην τροφή, το νερό, την υγεία και την ευζωία και να τα προστατέψουμε απέναντι σε κάθε εκμετάλλευση και βίαιη κακοποίηση. Πέρα από τους νόμους που υπάρχουν, πρέπει να γίνει βίωμα του καθενός και μέρος της παιδείας του καθενός ο σεβασμός των ζώων.

Φιλελεύθερος
Shares 20

Σχόλια


Read more:
Close