Μενού

ΧΡΕΙΑZΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΦΩΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΙ; ΟΔΗΓΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΛΩΝΑ ΣΑΣ

Shares 0

Αν έχετε για κατοικίδιο χελώνα, χρειάζεται να του προσφέρετε ένα περιβάλλον ανάλογο των αναγκών τους. Αυτό απαιτεί μία δεξαμενή με πολύ χώρο για να μετακινούνται, πρόσβαση σε γη και νερό, μέρη για να κρύβονται και την απαιτούμενη ποσότητα ζέστης και φωτός.

Μπορεί να είναι ασαφές να υπολογίσετε πόση πόσο ζέστη και φως είναι κατάλληλα για τη χελώνα σας. Πολλοί ιδιοκτήτες χελωνών αναρωτιούνται αν πρέπει να κρατήσουν το φως της δεξαμενής τους ανοιχτό τη νύχτα. Ευτυχώς, η απάντηση σε αυτό είναι όχι. Η χελώνα σας θα είναι μια χαρά εάν το φως στη δεξαμενή είναι σβησμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην πραγματικότητα προτείνεται να εκτίθενται σε μία φυσιολογική ποσότητα φωτός και σκοταδιού κάθε μέρα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Οι χελώνες είναι ερπετά, που σημαίνει ότι είναι ψυχρόαιμα ζώα: Είναι αδύνατον να ελέγξουν την εσωτερική θερμοκρασία τους. Χρειάζονται μία πηγή εξωτερική από το σώμα τους για να κρατηθούν θερμές. Αν η χελώνα-κατοικίδιο είναι κρατημένη μες το σπίτι, όπως συνηθίζεται όλα τα κατοικίδια να μένουν, θα χρειαστεί να τους παρέχετε μία συγκεκριμένη ποσότητα ζέστης και φωτός.

Ενώ τα διάφορα είδη χελώνας έχουν διαφορετικές απαιτήσεις ζέστης και φωτός, υπάρχουν γενικές οδηγίες για να κρατήσετε τις χελώνες άνετες και υγιείς. Η θερμοκρασία αέρα πρέπει να διατηρείται κάπου μεταξύ στους 85 και 95 βαθμούς Φάρεναϊτ. Το νερό πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία 75 και 85 βαθμούς Φάρεναϊτ. Τη νύχτα, προτείνεται να επιτρέπεται η πτώση της θερμοκρασίας στη δεξαμενή της χελώνας για 5 με δέκα βαθμούς.

Οι χελώνες, επίσης, χρειάζονται μία αμυδρή πηγή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε το φυσικό πρότυπο φωτός και σκοταδιού στη δεξαμενή της χελώνας σας. Έτσι, το να έχετε 12 ώρες περίπου φωτός και σκοταδιού ξεχωριστά κάθε μέρα θα είναι αρκετό. Κλείνοντας το φως της δεξαμενής το βράδυ, θα επιτρέψετε να ελεγχθεί και να ισορροπήσει η ποσότητα φωτός και θερμότητας που δέχεται η χελώνα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το link: https://petkeen.com/do-turtles-need-a-heat-lamp-at-night-lighting-guide-for-your-pet-turtle/

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close