Μενού

Beagle: ένας αεικίνητος και πάντοτε χαρούμενος φίλος

Shares 84

φίλος Τα Beagle είναι σκυλιά διπλού χαρακτήρα, αφού μπορούν εξίσου καλά να παίξουν το
ρόλο του κυνηγόσκυλου, όσο και του οικόσιτου ζώου συντροφιάς. Η Νεφέλη Λυσιμάχου μας περιγράφει τις εμπειρίες της από την καθημερινότητα και την πενταετή συμβίωσή της με ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φυλής.

Ο Bongo είναι ένα αγγλικό Beagle που σήμερα είναι 5 ετών και αγοράστηκε σε ηλικία κουταβιού από ένα pet shop στη Βούλα. Όταν τον πήραμε, δεν ξέραμε πάρα πολλά για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης φυλής, γνωρίζαμε όμως ότι τα beagle είναι ζωηρά σκυλιά με το σκαρί και τον χαρακτήρα του κυνηγόσκυλου, χωρίς να είναι μεγαλόσωμα. Αυτό ήταν και το στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την απόκτησή του, γιατί ένα μεγαλόσωμο σκυλί δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο σπίτι μας.
Ήταν όντως πολύ ζωηρός στην αρχή, ειδικά όταν ήταν μικρός έκανε συνέχεια αταξίες, μάσαγε πράγματα: κάλτσες, παπούτσια, τράβαγε και έπαιζε με κορδόνια και ο,τιδήποτε έβρισκε μέσα στο σπίτι, ενώ ήταν και πολύ φαγανός όπως φαίνεται και σήμερα μιας και κουβαλάει λίγα κιλάκια παραπάνω.
Τώρα που είναι 5 χρονών έχει πλέον ηρεμήσει αρκετά, ενώ στις βόλτες του είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Μετά από την εκπαίδευση που πέρασε, είναι πολύ φιλικός ακόμα και με αγνώστους, ενώ είναι και πολύ αγαπητός ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν καλή επαφή με τα κατοικίδια και δεν θέλουν να έχουν πολλές επαφές με σκύλους ή γάτες.
Ο χαρακτήρας του είναι πολύ καλός, όμως παραμένει όσο ζωηρός ήταν από μικρός. Έχει σταματήσει να κάνει ζημιές, δεν μασάει πράγματα που βρίσκει στο σπίτι, όμως συνεχίζει να ζητάει προσοχή και φαγητό όταν μας βλέπει να τρώμε κάτι. Πολλές φορές μάλιστα γαβγίζοντας για να τονίσει την απαίτησή του. Συχνά ξύνει την πόρτα για να μπει μέσα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις σε ένα σκύλο, αν και η εκπαίδευσή του συνολικά τον έχει βοηθήσει πολύ και είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τα δεδομένα της φυλής. Τα Beagle, εκτός από κυνηγετικά σκυλιά είναι και παιχνιδιάρικα σκυλιά, κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Αν θέλαμε να βρούμε ένα αρνητικό, ίσως είναι ότι μαδάνε αρκετά, οπότε απαιτούν αρκετή φροντίδα στο μπάνιο και στην περιποίησή τους για να μην γεμίζουν τρίχες όλο το σπίτι, και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά τα άλλα, όμως, είναι πολύ εύκολα σκυλιά χωρίς ιδιαιτερότητες στη διατροφή τους αλλά ούτε και κτηνιατρικά προβλήματα. Δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω από μια καλή ξηρή τροφή, τακτικούς εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις που συστήνει ο κτηνίατρος για να είναι πάντα υγιή και χαρούμενα.
Ένας υποψήφιος ιδιοκτήτης Beagle θα πρέπει να ξέρει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αρκετή όρεξη, αλλά και κουράγιο ώστε να μεγαλώσει και να εκπαιδευτεί σωστά ένας από τη φύση του ζωηρός και αεικίνητος σκύλος. Μπορεί να περάσουν μέχρι και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και να “στρώσει” ο σκύλος, ο οποίος μετά θα είναι η καλύτερη παρέα. Είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, επειδή έχει πολύ καλό χαρακτήρα αλλά και λόγω του ότι δεν είναι μεγαλόσωμος και δεν κινδυνεύει να σπρώξει από λάθος το μικρό παιδί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτεί την προσοχή και τον χρόνο του ιδιοκτήτη! Δεν είναι σκύλος που μπορείς να τον παραμελήσεις. Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να βγαίνει συχνά έξω για βόλτες. Λόγω του ότι είναι κυνηγόσκυλο, έχει μία τάση να τραβάει λίγο παραπάνω το λουρί του στη βόλτα, οπότε δεν είναι και ότι καλύτερο για ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν την αντοχή για μεγάλες βόλτες και τη δύναμη να στηριχτούν καλά προκειμένου να μην πέσουν σε κάποιο τράβηγμα. Συνολικά, το Beagle είναι ένας χαρούμενος, ευπροσάρμοστος σκύλος που ιδανικά προτιμά μονοκατοικίες με μεγάλο κήπο, όμως μπορεί να ζήσει οπουδήποτε, με μία και μοναδική προϋπόθεση: να έχει χρόνο και διάθεση ο ιδιοκτήτης του ώστε να μην τον παραμελεί.

pet-news.gr

Shares 84

Σχόλια


http://unialliance.co.za/college-ass/latina-milf-convinced-to-fuck-for-cash-pron-nice-mom-big-tits-pussy/
Read more:
Close