Μενού

Από το Μάρτιο του 2016 η Ιαπωνία ξεκινάει και πάλι τη φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική [φωτό]

Shares 32

φαλαινοθηρία Η Ιαπωνία αποφάσισε να ξαναρχίσει στα τέλη Μαρτίου η φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική, που είχε ανασταλεί πέρυσι, γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει τον Μάρτιο του 2014 ότι η φαλαινοθηρία της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, που διαρκεί δεκαετίες, πρέπει να σταματήσει, ωθώντας το Τόκιο να ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας αυτής για την περίοδο 2014-2015.

φαλαινοθηρία

Όμως η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας ειδοποίησε την Παρασκευή τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (ΔΕΦ) ότι η Ιαπωνία θα ξαναρχίσει τη φαλαινοθηρία την περίοδο 2015-2016 με βάση ένα αναθεωρημένο σχέδιο.

φαλαινοθηρία

Το σχέδιο αυτό, που προβλέπει ότι θα μειωθούν κατά τα δύο τρίτα οι ρυγχοφάλαινες που θα αλιεύονται, στις 333, είναι επιστημονικά λογικό, υποστήριξε η Υπηρεσία σε έγγραφό της που υπεβλήθη στη ΔΕΦ.

φαλαινοθηρία

Η Ιαπωνία άρχισε αυτήν που αποκαλεί φαλαινοθηρία για επιστημονικούς σκοπούς το 1987, έναν χρόνο αφότου τέθηκε σε ισχύ το διεθνές μορατόριουμ της φαλαινοθηρίας.

φαλαινοθηρία

Το Τόκιο επιχειρηματολογεί ότι τα περισσότερα είδη φαλαινών δεν απειλούνται με εξαφάνιση και ότι η βρώση φαλαινών αποτελεί μέρος της γαστρονομικής παράδοσης των Ιαπώνων.

pronews.gr

Shares 32

Σχόλια


Read more:
Close