Μενού

Άνθρωποι βρήκαν λύκο με πλαστικό δοχείο σφηνωμένο στο κεφάλι του και τον έσωσαν λίγο πριν πεθάνει από την πείνα

Shares 2

λύκος Ένας απειλούμενος λύκος στην Ινδία είχε βάλει το κεφάλι του μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο και παραλίγο να πεθάνει.

Ο λύκος εντοπίστηκε σε μια περιοχή κοντά σε μια λίμνη στο Nagpur της κεντρικής Ινδίας από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων και οι εικόνες τους δείχνουν την τραγική κατάσταση του πεινασμένου ζώου.

Ο λύκος έψαχνε φαγητό μέσα στο δοχείο, στο οποίο μετά κόλλησε, κάτι που τον έκανε αδύναμο αφού δεν μπορούσε να φάει για μέρες.

Ο Tanay Panpalia, ένας 26χρονος λογιστής από το Nagpur, είδε τον λύκο ενώ έβγαζε φωτογραφίες με τους φίλους του και η ομάδα τους ξεκίνησε μια αποστολή διάσωσης.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Αφότου κάλεσαν το τμήμα δασών της Nagpur, ξόδεψαν δύο ώρες παρακολουθώντας τον λύκο μέχρι να φτάσει μια ομάδα διάσωσης και να μπορέσει να κόψει το δοχείο.

Ο κ. Panpalia δήλωσε: “Ήταν ένα πλαστικό δοχείο που χρησιμοποιείται συχνά από τους τοπικούς χωρικούς για αποθήκευση τροφίμων.”

“Οι χωρικοί πετάνε τα αχρησιμοποίητα δοχεία όπου θέλουν και τα θύματα της αδιαφορίας τους είναι τα άγρια ζώα.”

“Εγώ και δύο φίλοι είχαμε πάει στη λίμνη για να τραβήξουμε φωτογραφίες από πουλιά, αλλά ελπίζαμε να τραβήξουμε και εικόνες με λύκους.”

“Όταν είδαμε λύκους, ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που αποφασίσαμε να τους ακολουθήσουμε για λίγο για να τραβήξουμε φωτογραφίες, όταν ξαφνικά βρήκαμε έναν νεαρό λύκο του οποίου το κεφάλι ήταν κολλημένο σε ένα πλαστικό δοχείο.”

“Οι άλλοι λύκοι μας παρακολουθούσαν από απόσταση – φοβόμασταν, αφού εμείς ήμασταν τρεις και οι λύκοι δέκα.”

“Ο νεαρός λύκος φάνηκε να είναι πολύ αδύναμος καθώς δεν ήταν σε θέση να φάει λόγω αυτού του πλαστικού δοχείου.”

“Ευτυχώς, το πλαστικό δοχείο είχε τρύπες που του επέτρεπε να αναπνέει και να πίνει νερό – κάτι που πιθανότατα τον κράτησε ζωντανό.”

“Ενημερώσαμε αμέσως μια ομάδα διάσωσης από το Τμήμα Δασών του Nagpur και ακολουθήσαμε τον λύκο μέχρι να φτάσουν.”

“Η ομάδα τελικά έφτασε στο σημείο δύο ώρες αργότερα και, με τη βοήθεια ενός κιτ διάσωσης, μπορέσαμε να τον πιάσουμε και να κόψουμε το δοχείο από το κεφάλι του.”

“Η αποστολή είχε επιτυχία και το ζώο δεν τραυματίστηκε. Του ρίξαμε νερό για να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός του και στη συνέχεια τον απελευθερώσαμε πίσω στη φύση.”

“Ολόκληρη η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, αλλά άξιζε τον κόπο.”

“Είναι λυπηρό να βλέπεις ένα τόσο όμορφο ζώο να πεθαίνει λόγω της ανθρώπινης αδιαφορίας.”

“Κατέγραψα στην κάμερα ολόκληρη την ιστορία, ώστε να ενημερώσω τους ανθρώπους για το πώς τα σκουπίδια τους επηρεάζουν την άγρια φύση.”

λύκος λύκος λύκος λύκος λύκος

διαφορετικό

Shares 2

Σχόλια


Read more:
Close