Μενού

Ανείπωτη Φρίκη: Δένουν σκυλιά σε παράνομο παζάρι κρέατος στην Ινδία και τα χτυπάνε μέχρι θανάτου

Shares 709

Ένα φρικιαστικό βίντεο δείχνει τι συμβαίνει σε ένα υπόγειο παζάρι σκύλων στην Kohima της Ινδίας. Τα στόματα των κατοικίδιων ράβονται για να μην κάνουν φασαρία και στην συνέχεια τα χτυπάνε με ρόπαλα μέχρι θανάτου. Πιστεύεται ότι πάνω από 30.000 σκύλοι σκοτώνονται κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο στο Nagaland της Ινδίας

Το βίντεο γυρίστηκε από το Humane Society International στην Ινδία (HSI/India), σε τοπικές αγορές στην Kohima και την Dimapur.
Δείχνει τους σκύλους δεμένους σε σακιά με τα κεφάλια να προεξέχουν, τα στόματα ραμμένα ή δεμένα με σκοινί για να μην κάνουν φασαρία όσο τους μεταφέρουν παράνομα.

Κατά την διάρκεια της μετακίνησης και της έκθεσης στις αγορές, απαγορεύεται να κινούνται, δεν τους δίνουν φαγητό ή νερό και στο τέλος τους χτυπάνε μέχρι θανάτου. Πετάνε τα νεκρά τους σώματα στην αγορά, πάνω σε στοίβες άλλων σκύλων που παρακολουθούν υπομένοντας την ίδια μοίρα.

Ο N.G. Jayasimha, διευθύνων σύμβουλος του HSI/India δήλωσε για τους θανάτους των σκύλων: “Είναι μια συγκλονιστική εμπειρία το να πας στο Nagaland και να δεις αυτούς τους τρομοκρατημένους σκύλους να υπόκεινται τόσο φρικτό θάνατο.”

“Είναι μέρος της δουλειάς μου να βλέπω καθημερινά ζώα να υποφέρουν, αλλά αυτό το άγριο παζάρι σκύλων είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει και με στοιχειώνει ακόμα. Αυτή η υπόγεια τρύπα στην Kohima όπου τραβήξαμε το βίντεο ήταν σαν εφιάλτης.

Το βλέμμα των αβοήθητων και φοβισμένων σκύλων ήταν συνταρακτικό – δεμένοι σαν γουρούνια, μην μπορώντας να κουνηθούν, με τις μουσούδες κλειστές, αναπνέοντας με το ζόρι και βλέποντας άλλους σκύλους να χτυπιούνται και να σκοτώνονται γύρω τους.”

“Ήταν ξεκάθαρο ότι πολλοί σκύλοι ήταν κατοικίδια που τα είχαν κλέψει, αφού φορούσαν ακόμα τα κολάρα τους. Είτε κατοικίδια είτε αδέσποτα, κανένα από αυτά τα ζώα δεν θα έπρεπε ποτέ να υποστεί τέτοια κακοποίηση.”

Το HSI/India έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να δώσει τέλος σε αυτό το βάναυσο και παράνομο εμπόριο σκυλίσιου κρέατος. Έγραψαν στον υπουργό του Nagaland για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απαγόρευση κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος και να κλείσει τις αγορές.

Επίσης, δημιούργησαν μία διαδικτυακή λίστα υπογραφών προκειμένου να πιέσουν τις αρχές της Ινδίας να εφαρμόσουν την απαγόρευση άμεσα.

Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος και η βίαιη μεταφορά και κακοποίηση ζώων είναι παράνομες στην Ινδία. Ωστόσο, οι έμποροι και οι τοπικές αρχές αδιαφορούν για τις προβλέψεις και δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία, σύμφωνα με το HSI/India.

Το κρέας σκύλου θεωρείται ταμπού στην Ινδία εκτός από το Nagaland και άλλες βορειοανατολικές πολιτείες, όπου κάποιοι το θεωρούν “υγιεινό”.

Εκτιμάται ότι στην Ασία περίπου 30 εκατομμύρια σκύλοι σκοτώνονται κάθε χρόνο για κατανάλωση από τον άνθρωπο, με το εμπόριο τους να είναι πιο διαδεδομένο στην Κίνα, την Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, το Λάος και την Καμπότζη.

fanpage.gr

loading...
Shares 709

Σχόλια


Read more:
Close