Μενού

Αυτά είναι τα ομορφότερα «μικρά» σκυλιά του κόσμου [photos]

Shares 967

μικρά σκυλιά Δείτε και μάθετε για μερικές από τις πιο δημοφιλείς μικρόσωμες φυλές σκύλων… Κάποιες από αυτές ζυγίζουν ένα κιλό και χωρούν στην τσάντα σας. Μικρά ή μεγάλα, ό,τι μέγεθος κι αν είναι τα σκυλιά τα αγαπάμε. Βασικά χαρακτηριστικά της κάθε φυλής μπορείτε να διαβάσετε στους υπότιτλους.

1 μικρά σκυλιά Yorkshire Terrier – Η φυλή αναπτύχθηκε στην περιοχή Yorkshire της Αγγλίας. Αρχικά τα χρησιμοποιούσαν για να πιάνουν αρουραίους. Στις αρχές του 19ου αιώνα τα Yorkshire Terrier ήταν μέρος ενός μακάβριου παιχνιδιού. Έβαζαν το σκυλί σε ένα χώρο με πολλούς αρουραίους τους οποίους θα έπρεπε να σκοτώσει. Το σκυλί που σκότωνε τους περισσότερους αρουραίους στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν ο νικητής. Ζουν 13-16 χρόνια.

2
μικρά σκυλιά Pug – ήρθαν από την Κίνα τον 16 αιώνα και έγιναν δημοφιλή στην Ολλανδία. Τον 19 αιώνα η Βασίλισσα Victoria της Αγγλίας τα αγάπησε τόσο που τα επέβαλε στο παλάτι. Θέλουν πολύ προσεχτική διατροφή γιατί γίνονται πολύ εύκολα παχύσαρκα. Ζουν περίπου 11 χρόνια.

3
μικρά σκυλιά
West Highland White Terrier (Westie ή Westy) – Είναι από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη Βρετανία. Εάν πίνετε ουίσκι θα το έχετε δει στην ταμπέλα του Black & White. Κάποτε τα χρησιμοποιούσαν για πιάνουν ποντίκια. Είναι πολύ δραστήρια σκυλιά και πάνε καλά με τα παιδιά. Ζουν 12 – 16 χρόνια.
4
μικρά σκυλιά

Maltese Dog – Η ρίζες της φυλής πάνε πολύ πίσω και βρίσκονται κάπου στην Μεσόγειο. Πολλοί υποστηρίζουν πως κατάγεται από τη Μάλτα. Από εκεί και το όνομα του. Υπάρχουν βέβαια και αποδείξεις που θέλουν να κατάγεται από το την Ασία και το Tibetan Terrier. Μπορεί να γίνουν πολύ καλά οικογενειακά σκυλιά αλλά θέλουν λίγο προσοχή με τα παιδιά. Με τη σωστή κοινωνικοποίηση τα περισσότερα προβλήματα λύνονται. Το τρίχωμα τους είναι ολόλευκο. Ζουν 12 – 15 χρόνια.
5
μικρά σκυλιά
Pomeranian – Πήρε το όνομα του από την περιοχή Pomerania ανατολικά της Γερμανίας, όπου είναι και η καταγωγή του. Ζυγίζουν από 1,9?3,5 κιλά. Είναι πάντα σε επιφυλακή και γαβγίζουν εύκολα με αλλαγές στο περιβάλλον τους. Δυστυχώς το γάβγισμα μπορεί να τους γίνει συνήθεια. Ζουν 12 – 16 χρόνια.
6
μικρά σκυλιά
Chihuahua – Πήρε το όνομα του από την πόλη Chihuahua τουn Mexico. Μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχήμα κεφαλιού. Ο Hernán Cortés είχε γράψει πως οι Αζτέκοι τα μεγάλωναν και τα πουλούσαν ως τροφή. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως φυλή από το American Kennel Club το 1904. Ζουν 12-20 (!) χρόνια. Ζυγίζουν από 1,8-2,7 κιλά.
7
μικρά σκυλιά
Shih Tzu (lion dog) – Ζυγίζει από 5?7 κιλά. Οι ρίζες του βρίσκονται κάπου στο Θιβέτ αλλά η φυλή εξελίχθηκε στην Κίνα. Είναι πολύ καλά σκυλιά συντροφιάς αλλά χρειάζονται από μικρά εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Μη σας ξεγελάει το μέγεθός τους είναι από τη φύση τους σκυλιά φύλακες και βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή. Τα πάνε καλά με τα παιδιά, μπορούν εύκολα να ζήσουν σε διαμέρισμα και δεν χρειάζονται πολύ άσκηση.
8
μικρά σκυλιά
Miniature Pinscher – Η καταγωγή τους είναι από την Γερμανία. πρόγονοι της φυλής είναι τα German Pinscher σε διασταύρωση με τα Italian greyhounds και dachshunds. Δεν είναι σκυλί για κηδεμόνες χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε σκυλιά. Έχουν πολύ ενέργεια και είναι ανεξάρτητη χαρακτήρες. Δεν τα συνιστούμε εάν έχετε πολύ μικρά παιδιά στο σπίτι.
petsonly.gr

Shares 967

Σχόλια


Read more:
Close