Μενού

Αφήνετε τον σκύλο σας να σας γλείφει το πρόσωπο; Δείτε ΤΙ μπορεί να Πάθετε!

Shares 9

Σκύλος γλύψιμο σκύλου γλύψιμο Όλοι γνωρίζουν ότι όταν ένας σκύλος είναι ενθουσιασμένος, κουνάει την ουρά του. Όταν ένας σκύλος είναι θυμωμένος, πιθανότατα θα δείξει τα δόντια του και θα γρυλίζει. Και όταν ο σκύλος σας θέλει να σας δείξει πόσο σας αγαπάει, συνήθως θα σας δώσει φιλιά, γλείφοντάς το πρόσωπό σας με στοργή.

Ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αγαπούν και ενθαρρύνουν αυτά τα φιλιά, υπάρχει μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στους γιατρούς για το αν είναι ή όχι ασφαλές για το σκυλί σας να σας γλείψει, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.

Ίσως έχετε ακούσει μερικούς ανθρώπους να λένε ότι «το στόμα των σκύλων είναι καθαρότερο από το ανθρώπινο,» ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά μεταφέρουν ασθένειες στη γλώσσα τους. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όταν το σκυλί σας γλείφει το πρόσωπό σας; Είναι ασφαλές; Μάθετε τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Σκύλος γλύψιμο σκύλου γλύψιμο

Για αρχή, επιτρέψτε μας να αποκαλύψουμε επίσημα την ιδέα ότι το στόμα του σκύλου σας είναι καθαρότερο από το δικό σας – στην πραγματικότητα, τόσο το στόμα του σκύλου όσο και το ανθρώπινο φέρουν πολλά μικρόβια. Είναι δύσκολο να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους, επειδή είναι πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα. Τόσο οι σκύλοι όσο και οι άνθρωποι φέρουν εκατοντάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων στο στόμα μας, αλλά μοιραζόμαστε μόνο το 16% των ίδιων τύπων βακτηριδίων.

Ακόμη χειρότερα, μελέτες έχουν δείξει ότι η μεταφορά βακτηρίων από το στόμα του σκύλου σε ανθρώπινο στόμα (που πιθανότατα γίνεται όταν ένα σκυλί γλείφει ένα άτομο στο στόμα) μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο.

Σκύλος γλύψιμο σκύλου γλύψιμο

Το σάλιο του σκύλου σε ένα ανθρώπινο στόμα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ασθένειες όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή πορφυρομωγίνες – το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων και απώλεια δοντιών. Η ασθένεια είναι απίστευτα σπάνια στους ανθρώπους, αλλά είναι κοινή στα σκυλιά και το 16% των ιδιοκτητών σκύλων την έχουν κολλήσει, επιτρέποντας τα σκυλιά τους να γλείψουν το πρόσωπό τους.

Ακόμα πιο ακραίο θα ήταν αν το σκυλί σας έγλειφε το στόμα σας και υπήρχε μια ανοικτή πληγή. Ας πούμε ότι δαγκώσατε το μάγουλό σας ή ότι υπάρχουν κάποια αιμορραγικά ούλα από το βούρτσισμα των δοντιών, τότε τα βακτήρια από τη γλώσσα του σκύλου σας θα μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτές τις εγκοπές και να προκαλέσουν λοίμωξη στο σώμα σας.

Πολλές από αυτές τις πιθανές ασθένειες είναι, όπως αναφέραμε, συχνές σε σκύλους και όχι σε ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό ζήτημα. Ο ανθρώπινος οργανισμός θα αντιμετωπίσει πιο δύσκολα οποιαδήποτε μικροοργανισμό μπορεί να κολλήσει από το σκύλο του, καθώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν έχει μάθει να καταπολεμά αυτές τις ασθένειες.

Σκύλος γλύψιμο σκύλου γλύψιμο

Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Έχουμε βακτήρια στο στόμα μας που τα σκυλιά δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν, έτσι ένα φιλί στο στόμα μπορεί να επηρεάσει και το κατοικίδιο ζώο σας. Ωστόσο, παρά τον πιθανό κίνδυνο, οι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επαφή με το στόμα του σκύλου σας δεν είναι πολύ επικίνδυνη. Και οι δύο έχουμε βακτηρίδια στα στόματά μας, και οι πιθανότητες μόλυνσης από αυτές τις ασθένειες είναι περιορισμένες.

Μπορούμε να επαναπαυτούμε χωρίς να πανικοβληθούμε, καθώς μια τυχαία εκδήλωση αγάπης από τον σκύλο μας ή εμάς, είναι πολύ απίθανο να βλάψει εμάς ή το κατοικίδιο ζώο μας.

Credit: TipHero

Πηγή: fanpage.gr

Shares 9

Σχόλια


Read more:
Close