Μενού

6 λόγοι που η ζωή είναι καλύτερη με έναν σκύλο (Εικόνες)

Shares 1K

Σκύλος Τα σκυλιά είναι ό,τι καλύτερο! Πέρα από τα αυτονόητα, όπως οι αγκαλιές που μας δίνουν και το γεγονός ότι καθαρίζουν τα ψίχουλά μας από το πάτωμα πριν από εμάς -άρα να μη χρειαστεί να το κάνουμε εμείς- υπάρχουν ορισμένα πραγματικά απτά οφέλη για να βάλουμε στη ζωή μας ένα κουτάβι, τα οποία θα σας εκπλήξουν διαβάζοντάς τα.

1. Οι διαρρήκτες επιλέγουν τα σπίτια χωρίς σκύλο<
Από μια έκθεση του εξειδικευμένου για το συγκεκριμένο πρόβλημα κέντρου, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α: «Κατά μέσο όρο, τα σπίτια τα οποία υφίστανται διάρρηξη, έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν σκύλο από αυτά που δεν παραβιάζονται από διαρρήκτες, κάτι που δείχνει πως το να υπάρχει ένας σκύλος στο σπίτι αποτελεί σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους διαρρήκτες. Η έκθεση επισημαίνει ότι τα μικρά σκυλιά μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδη και να τραβούν για λίγο την προσοχή, ενώ τα μεγάλα σκυλιά μπορούν πολύ πιο εύκολα να εκφοβίσουν τον διαρρήκτη και να τον κάνει να εγκαταλείψει το σπίτι.

Σκύλος

2. Ρυθμίζει τη διάθεσή μας, διεγείροντας τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας

«Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη, για να ανεβάσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης στο αίμα τους, αλλά ο υγιής τρόπος για να πετύχουμε κάτι τέτοιο είναι να έχουμε ένα κατοικίδιο σκυλάκι ή να πάρουμε μια αγκαλιά τον/τη σύζυγό μας, να παρακολουθήσουμε ένα ηλιοβασίλεμα ή να κάνουμε μια βόλτα στη φύση», σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Blair Justice.

Σκύλος

3. Μας κρατά ενεργητικούς και να μας βοηθά να διαχειριστούμε την υγεία μας

Στο βιβλίο The Health Benefits of Dog Walking for Pets and People της Rebecca Johnson επισημαίνεται ότι «οι άνθρωποι που είναι λιγότερο ενεργητικοί, έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Στοιχεία δείχνουν ότι το λιγότερο μια ώρα την εβδομάδα μέτριας προς έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της θνησιμότητας από κάθε αιτία, ιδίως τη στεφανιαία νόσο».
Συνεπώς, και μόνο το να έχουμε ένα μικρό φίλο που θα μας «ζητά» να τον πηγαίνουμε κάθε μέρα περίπατο, θα μας δίνει ένα κίνητρο να σηκωθούμε από τον καναπέ και να μπούμε στο δρόμο για μια καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή.

Σκύλος

4. Τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό να έχουν περισσότερες επιτυχίες

Τα παιδιά με αυτισμό, μπορούν να αναπτύξουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και ισχυρότερο χαρακτήρα, όταν ζουν με ένα κατοικίδιο ζώο. Τα οφέλη δεν είναι, όμως, μόνο για τα παιδιά. Έρευνα δείχνει ότι οι οικογένειες παιδιών με αυτισμό επωφελούνται από την παρέα που κάνει ένα σκυλί στο παιδί τους, ανακουφίζοντάς τους από το στρες που τους δημιουργούν οι ευθύνες της φροντίδας του παιδιού και δίνοντάς τους δύναμη να δώσουν όλης τους την ενέργεια και την αγάπη στο παιδί τους, χωρίς να του περνούν άγχος και ένταση.

Σκύλος

5. Τα σκυλιά «υπηρεσίας» βοηθούν σε πολλές αναπηρίες, όχι μόνο τους τυφλούς

«Ο Μόρει, ο σκύλος μου, μπορεί να φέρει εις πέρας ένα πλήθος εργασιών που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένες», δηλώνει η Λορέιν Χάρισον, πάσχουσα από ρευματοειδή αρθρίτιδα. «Ανοίγει και κλείνει τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας, γεμίζει και αδειάζει το πλυντήριο και είναι ιδιαίτερα καλός στο να στρώνει το κρεβάτι, κάτι το οποίο εγώ δεν έχω τη δύναμη να καταφέρω μόνη μου. Μια φορά, έπεσα στην κουζίνα και ο Μόρει έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο έχει εκπαιδευτεί, άρπαξε το τηλέφωνο και κάλεσε για βοήθεια».

Σκύλος

6. Προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων ανάπτυξης της δημιουργικότητάς μας
Είτε ενεργούν ως μούσα στη ζωγραφική, τη συγγραφή, τη μουσική ή τη φωτογραφία, τα σκυλιά μπορούν συχνά να κάνουν τη ζωή μας ουσιαστικά πιο πλούσια.

Σκύλος

Συνεπώς, όσοι αγαπάτε τα σκυλιά μπορείτε να χαρείτε, αφού αποδεικνύεστε σωστοί για τις απόψεις και την επιλογή σας. Η παρέα ενός σκύλου, είναι από τις πιο έξυπνες επιλογές συντροφιάς στη ζωή μας!!

toocute.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close