Μενού

5 επικίνδυνα πράγματα για το κατοικίδιό σας, που κρύβει η τσάντα σας!

Shares 18

τσάντα κατοικίδιο Έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε την τσάντα σας ανοιχτή σε κάποιο χαμηλό έπιπλο του σπιτιού και το αγαπημένο σας κατοικίδιο να «σκέφτηκε» να την… εξερευνήσει; Δυστυχώς, η ιδέα αυτή δε στοίχισε μόνο σε εσάς (εννοούμε το δερμάτινο πορτοφόλι σας που έγινε κομμάτια), αφού και αυτό ίσως να δοκίμασε κάτι άκρως ακατάλληλο για την υγεία του.
Μάθετε ποια από τα προσωπικά σας αντικείμενα πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως… για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.
-Φάρμακα: Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί ιδιοκτήτες μικρών ζώων έχουν επισκεφτεί τον κτηνίατρο τους, επειδή ο μικρός τους φίλος κατάπιε ένα δικό τους χαπάκι. Η ασπιρίνη, για παράδειγμα μπορεί να του προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια ενώ ένα αντικαταθλιπτικό, τρέμουλο και σπασμούς.
-Συσκευή εισπνοής άσθματος: Πρέπει να γνωρίζετε πως η συσκευή αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς αν τη δαγκώσουν μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα καρδιακής αρρυθμίας, εμετός ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους. Κρίμα να το χάσετε, επειδή ήσασταν κάπως απρόσεχτη.

-Τσίχλες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη: Και όμως αν τύχει να τις δοκιμάσει, λόγω της ξυλιτόλης που περιέχουν δεν θα αργήσει να αισθανθεί αδυναμία, που ίσως καταλήξει και σε μία επιληπτική κρίση.
-Τσιγάρα: Γενικότερα ό,τι περιέχει νικοτίνη μπορεί να το δηλητηριάσει και εν τέλει να του κοστίσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Μήπως να σκεφτείτε να κόψετε εντελώς το κάπνισμα; Καλό θα σας κάνει.
-Αντισηπτικό: Τόσο τα αντισηπτικά μπουκαλάκια όσο και τα μαντηλάκια περιέχουν αρκετή ποσότητα αλκοόλης, που μόνο θρεπτική δεν μπορεί να είναι για το κατοικίδιό σας. Αν σκοτώνει τα μικρόβια, σκεφτείτε τι κακό μπορεί να κάνει στον μικρό σας φίλο.

Πηγή

loading...
Shares 18

Σχόλια


Read more:
Close