Μενού

Δείτε τι κρύβεται στην ουρά ενός κροταλία (vid)

Shares 7

κροταλίας Μάθετε ότι χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι το «κρόταλο» που φέρουν στην άκρη της ουράς τους, με το οποίο προειδοποιούν τους εχθρούς τους και απομακρύνουν τον κίνδυνο. Πάντως, μην ανησυχείτε, αν και υπάρχουν γύρω στα 36- 50 είδη κροταλία, με πολυάριθμα υποείδη, τα περισσότερα ζουν στην Αμερική- εμείς τα βλέπουμε σε φωτογραφίες, βίντεο και σε ντοκιμαντέρ.

Όσοι ζουν σε περιοχή όπου ζουν οι κροταλίες, πιθανότατα θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τον ήχο ενός τέτοιου επικίνδυνου φιδιού. Αλλά αν είστε γεμάτοι απορίες, ίσως να έχετε περιέργεια για το μπορεί να κρύβεται στο εσωτερικό μιας τέτοιας ουράς.

Γι αυτό το λόγο, υπάρχουν οι Lincoln και Dan, γιος και πατέρας, οι οποίοι διαθέτουν το κανάλι στο YouTube, «What’s Inside» και λύνουν αρκετές απορίες. Το εν λόγω βίντεο, τι έχει μέσα μια ουρά κροταλία, έχει πάνω από 26 εκατομμύρια views.

Όπως διαπίστωσαν, φαίνεται πως εντός της ουράς, δεν υπάρχουν… σφαιρίδια που να δικαιολογεί τον χαρακτηριστικό αυτό ήχο.

Μάθετε πως το κρόταλο είναι ένα όργανο από κερατίνη και αποτελείται από (μέχρι 14) φολίδες, οι οποίες συνδέονται χαλαρά μεταξύ τους. Οι υπόλοιπες καταστρέφονται εξαιτίας της τριβής στη γη. Τρεις φορές το χρόνο γίνεται αλλαγή του δέρματος στον κροταλία. Ωστόσο, το άκρο της ουράς δεν αλλάζει και παραμένει ως μέρος ενός κροτάλου. Οι νεογέννητοι κροταλίες δεν έχουν λειτουργικό κρόταλο. Το κρόταλο δεν μπορεί να κάνει θόρυβο αν απορροφήσει πολύ νερό. Ο ρόλος του κροτάλου είναι να προειδοποιεί τα οπληφόρα θηλαστικά για την ύπαρξή του κροταλία, ώστε να μην τον πατήσουν.

pronews.gr

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close