Μενού

Πώς μια γάτα άλλαξε τη ζωή ενός 6χρονου κοριτσιού με αυτισμό [φωτό]

Shares 658

Γάτα Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι η κόρη τους ίσως δεν μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και ότι ίσως δεν θα μπορούσε να αναπτύξει φυσιολογικές σχέσεις, όπως παιδιά της ηλικίας της.

Κι όμως, η 6χρονη Iris από τη Βρετανία όχι μόνο μίλησε, αλλά είδε τη ζωή της να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, χάρη σε μια γάτα ράτσας Maine Coon: την Thula.

Η ιστορία ξεκινάει πριν από μερικά χρόνια, όταν η μικρή Iris διαγνώστηκε με «μια βαριά μορφή αυτισμού», όπως ανέφερε η μητέρα της, μιλώντας στο BBC.

«Οταν πήραμε τη διάγνωση για τον αυτισμό, οι γιατροί ήταν πολύ απαισιόδοξοι», είπε η μητέρα τής Iris.

Και συνέχισε: «Μας είπαν ότι ίσως δεν μπορέσει να μιλήσει ποτέ. Και ότι ίσως δεν θα είναι σε θέση να αναπτύξει τις σχέσεις που άλλα παιδιά μπορεί να έχουν. Και μετά πήραμε την Thula και όλα άλλαξαν. Υπήρξε μια αξιοσημείωτη διαφορά. Πλέον, η Iris ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί μας για το τι ήθελε, λέγοντας αρχικά “περισσότερη γάτα” και “άρρωστη γάτα” – μας έδινε οδηγίες».

Γάτα

Γάτα

Το πρώτο δείγμα αλλαγής της Iris έγινε εμφανές ήδη από τις πρώτες ημέρες που οι γονείς της αγόρασαν τη γάτα. Ενώ μέχρι τότε η μικρή φοβόταν το νερό και οι γονείς της δυσκολεύονταν ακόμα και να την κάνουν μπάνιο, η παρουσία της Thula άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Η γάτα τη βοήθησε να ξεπεράσει μια για πάντα τους φόβους της και πλέον η μικρή Iris και η Thula κάνουν μπάνιο μαζί.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα κάνουν σχεδόν τα πάντα μαζί: η Thula κάθεται μαζί με την Iris στον κήπο καθώς διαβάζει βιβλία, τη συνοδεύει σε βόλτες με το ποδήλατο, κοιμάται μαζί της.

Και το κυριότερο όλων, πριν από δύο χρόνια η Iris, με τη βοήθεια της Thula, άρχισε να μιλάει -κάτι που οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να μη συμβεί ποτέ.

Γάτα

Γάτα

Πριν οι γονείς της πάρουν την Thula, η Iris ήδη (από την ηλικία των 3 ετών) ζωγράφιζε υπέροχα τοπία, σε στιλ Μονέ, και μάλιστα όλοι μιλούσαν για ένα πηγαίο ταλέντο.

Και ήταν οι φαν της -κυρίως από τις ΗΠΑ- που προέτρεψαν τους γονείς της να της αγοράσουν μια γάτα Maine Coon για να της κάνει παρέα και να τη βοηθήσει ακόμα περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που οι συμβατικές θεραπείες απέτυχαν.

pronews.gr

Shares 658

Σχόλια


Read more:
Close