Μενού

Εσύ καλύπτεις τις… προσωπικές ανάγκες του σκύλου σου;

Shares 69

Σκύλος

Από τον εκπαιδευτή Κώστα Μαρτίνη

Οι σκύλοι χρειάζονται κάτι παραπάνω από φαγητό, νερό και έναν προστατευμένο χώρο για να κοιμούνται…

Κάθε σκύλος έχει την προσωπικότητά του, αλλά όλοι έχουν ανάγκη να εκτονώνονται και να συμμετέχουν σε σκυλοπαρέες. Καλύπτοντας τις βασικές αυτές ανάγκες, θα έχετε δίπλα σας έναν σκύλο χαρούμενο και συνεργάσιμο. Ο κόπος σας θα φανεί κάποια στιγμή αργότερα και τότε θα διαπιστώσετε πως, είτε φοράει λουρί είτε όχι, είναι εκεί δίπλα σας κουνώντας την ουρά του.

1. Εκτονώστε το σκύλο όσο το χρειάζεται, σωματικά και πνευματικά, για να έχει ψυχική ισορροπία. Μορφές εκτόνωσης είναι η κοινωνικοποίηση, η γνωριμία µε νέες καταστάσεις, το παιχνίδι και η βόλτα. Όταν υιοθετούμε ένα σκύλο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει ανάγκες για παιχνίδι και βόλτα από 30΄έως 60΄ δύο φορές την ημέρα. Έτσι, όταν επιστρέφουμε σπίτι, είναι ήρεμος και ελαχιστοποιούνται ή εκμηδενίζονται οι διάφορες «αταξίες» του.

2. Αφήστε τον να σας κάνει παρέα. Από τη φύση τους οι σκύλοι είναι αγελαία ζώα, όχι μοναχικά. Φανταστείτε πόσο αντίθετα πάμε στη φύση εμείς οι άνθρωποι όταν έχουμε ένα σκύλο απομονωμένο σε ένα μπαλκόνι ή δεμένο σε ένα δέντρο. Πολύ φυσιολογικό είναι αυτά τα ζώα, στη συνέχεια, να υποφέρουν από προβλήματα που έχουν σχέση µε το έντονο στρες. Στατιστικά, τα προβλήματα των σκύλων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, έχουν τη ρίζα τους στη λανθασμένη συµπεριφορά των ανθρώπων.

3. Κάθε σκύλος έχει τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του ιδιοσυγκρασία – είναι μοναδικός. Γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να προσαρμόζουμε αντίστοιχα τη συµπεριφορά µας. Αν, για παράδειγμα, ένας σκύλος είναι πολύ ευαίσθητος, δεν μπορούμε να του συμπεριφερόμαστε το ίδιο με έναν αναίσθητο, όπως, εξάλλου, θα ίσχυε και για τα παιδιά μας.

trihes.gr

 

Shares 69

Σχόλια


Read more:
Close