Μενού

8 τρόποι που ο σκύλος σας κάνει καλό στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας. (Εικόνες)

Shares 2K

Σκύλος Σε όλη μου την παιδική ηλικία θυμάμαι να περιτριγυρίζομαι από γλυκά και χαριτωμένα σκυλιά, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγαπήσω τα σκυλιά. Όλα τα σκυλιά από τα μικρά και χαριτωμένα μέχρι τα τεράστια και άχαρα είναι πανέμορφα. Δεν συμμερίζονται, όμως, όλοι αυτή την άποψη.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στην προσπάθεια τους να κάνουν τον σύντροφό τους ή τον ιδιοκτήτη του σπιτιού τους να δεχτούν τον σκύλο τους.

Ένα καλό επιχείρημα για όσους δεν θέλουν τα σκυλιά κοντά τους είναι, ότι αποδεδειγμένα τα σκυλιά κάνουν καλό στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. Δείτε παρακάτω τον κατάλογο με όλα τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η πολύτιμη συντροφιά των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων. Τα σκυλιά μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την ζωή μας.

Μας ωθούν να βγούμε έξω από το σπίτι.

Σκύλος

Οι ιδιοκτήτες σκυλιών γυμνάζονται πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν έχουν σκύλο. Όχι μόνο περπατάνε πολύ περισσότερο, ειδικά όσοι έχουν μεγαλύτερα σκυλιά, αλλά κινούνται γενικά περισσότερο καθημερινά, μέσω παιχνιδιών, όπως το πετάνε μια μπάλα στον σκύλο για να την φέρει πίσω.

Μειώνουν τον κίνδυνο της καρδιακής προσβολής.

Σκύλος

Αν ανησυχείτε για την υγεία της καρδιάς σας, τότε ο σκύλος είναι ιδανικός φίλος για εσάς. Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν χαμηλότερη πίεση, χαμηλότερη χοληστερίνη και μικρότερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ακόμα και η περιοδική παρουσία σκύλου μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας.

Βελτιώνουν την ψυχική υγεία.

Σκύλος

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει την μαγική επίδραση που έχουν τα σκυλιά στην διάθεσή μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή η παρουσία των σκυλιών μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, δηλαδή του χημικού που είναι υπεύθυνο για το στρες και προκαλεί έκκριση της σεροτονίνης και της οξυτοκίνης, δηλαδή των χημικών που βρίσκονται στον εγκέφαλό μας και είναι υπεύθυνα για την χαρά, την ηρεμία και την στοργή.

Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών.

Σκύλος

Αν και δεν είναι σίγουρο, το να μεγαλώνει ένα παιδί μαζί με έναν σκύλο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης και ανάπτυξης αλλεργιών. Το τρίχωμα των σκύλων είναι γεμάτο μικροοργανισμούς, οπότε αν ένα παιδί εκτεθεί από νεαρή ηλικία σε αυτές τις αλλεργιογόνες ουσίες θα το βοηθήσει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα αργότερα στην ζωή του.

Μπορούν να αισθανθούν πότε κάτι δεν πάει καλά.

Σκύλος

Ο σκύλος πραγματικά μπορεί να σας σώσει την ζωή. Είναι πολύ πιο δεμένοι με το περιβάλλον σε σχέση με τους ανθρώπους και γι’ αυτό μπορούν να διαισθανθούν τα πάντα, από έναν σεισμό μέχρι καρκινοειδείς όγκους, πολύ πριν το καταλάβουν οι ιδιοκτήτες τους. Αν αρχίσουν να σας αγγίζουν με τα πόδια τους συνέχεια, δώστε προσοχή, ίσως θέλουν να σας πουν κάτι.

Βοηθούν στο να διευρύνετε τον κοινωνικό σας περίγυρο.

Σκύλος

Αν είστε μόνοι σας ή έχετε μόλις μετακομίσει σε μια καινούργια πόλη, δεν υπάρχει πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε νέους φίλους από το να πάτε τον σκύλο σας μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με άλλους ιδιοκτήτες σκυλιών. Σίγουρα, θα έχετε αρκετά να μοιραστείτε.

Σας προστατεύουν από κινδύνους.

Σκύλος

Συνήθως, οι κλέφτες δεν στοχοποιούν ένα σπίτι, αν γνωρίζουν, ότι υπάρχει σκύλος στο σπίτι. Ακόμα, όμως, και αν το κάνουν τα σκυλιά μπορούν να λειτουργήσουν σαν συναγερμός ή να εντοπίσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον κλέφτη.

Είναι ιδανική συντροφιά όσο μεγαλώνουμε.

Σκύλος

Τα σκυλιά εκτός από πολύ ενεργητικά, είναι και εξαιρετικά στοργικά και τρυφερά πλάσματα. Είναι ιδανική παρέα για τους ηλικιωμένους, που μπορεί να έχουν μετακομίσει σε καινούργια περιοχή, αφού τους βοηθούν να οργανώσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Αποτελούν την καλύτερη συντροφιά για να περάσουν όμορφα και ήσυχα την υπόλοιπη ζωή τους.

tilestwra.com
Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close