Μενού

Η γαλοπούλα που γλίτωσε τη σφαγή με την τριπλή απόδρασή της (Εικόνες)

Shares 18

γαλοπούλα Την έκαναν μασκότ και την ονόμασαν Χουντίνι – Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν είναι καλή εποχή αν είσαι γαλοπούλα. Μία η Ημέρα των ευχαριστιών, μία τα Χριστούγεννα, με το που μπαίνει το φθινόπωρο το μέλλον είναι δυσοίωνο για τα συγκεκριμένα πτηνά.

Μια γαλοπούλα ωστόσο ήταν πολύ αποφασισμένη να μην βρεθεί στην πιατέλα του οικογενειακού τραπεζιού και το έσκασε από τη φάρμα όπου την εξέτρεφαν τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

Πλέον ο Χουντίνι, όπως τον ονόμασαν, έχει λάβει «απαλλαγή» και δεν θα καταλήξει σε κανενός το τραπέζι την επόμενη εβδομάδα.

Αρχικά το πουλί το έσκασε περνώντας από τον φράκτη στη φάρμα Roaming Roosters στο Lancashire και κατάφερε να περάσει απαρατήρητο από το προσωπικό και να κατευθυνθεί σε κοντινό χωριό. Έκπληκτη η Michelle Pickup εντόπισε τον Χουντίνι να περιφέρεται έξω από το σπίτι της, 2,5 χιλιόμετρα μακριά από τη φάρμα. Η 42χρονη ρώτησε τους γείτονές της που της είπαν πως ένας πτηνοτρόφος τον έψαχνε κι έτσι ο Χουντίνι επέστρεψε στη φάρμα- και στη μοίρα του.

Λίγες μέρες μετά ωστόσο, εμφανίστηκε ξανά στο κατώφλι της Pickup. «Δεν ταράχτηκε καθόλου όταν τον πλησίασα. Δεν έχω ιδέα γιατί ήρθε σε μας, ίσως κάτι τον τραβά στο χωριό μας», είπε.

Ο Χουντίνι επέστρεψε για δεύτερη φορά στη φάρμα του αλλά επιχείρησε για τρίτη φορά να το σκάσει- αυτή τη φορά εντοπίστηκε από έναν εργαζόμενο την ώρα που επιχειρούσε τη νέα του απόδραση.

Έτσι οι ιδιοκτήτες της φάρμας αποφάσισαν να τον αναδείξουν σε μασκότ και να τον αφήσουν να περιφέρεται ελεύθερα στη φάρμα χωρίς να ακολουθήσει τη βάρβαρη μοίρα των υπολοίπων, τη σφαγή.

«Είναι πραγματικά μυστήριο πώς το ‘σκασε», λέει ο 55χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας Geoff Mellin. «Μας είχε ξανατύχει στο παρελθόν όταν κάποιος δεν έκλεινε καλά την πόρτα αλλά αυτή τη φορά δεν έχουμε ιδέα πώς βγήκε ο Χουντίνι. Όλες οι γαλοπούλες μας βόσκουν ελεύθερες αλλά αυτός πρέπει να είναι η πιο τυχερή γαλοπούλα της Βρετανίας».

γαλοπούλα

γαλοπούλα

γαλοπούλα

newsbeast.gr

Shares 18

Σχόλια


Read more:
Close