Μενού

10 τρόποι που ο σκύλος σας δείχνει ότι σας αγαπάει

Shares 263

10 τρόποι που ο σκύλος σας δείχνει ότι σας αγαπάει:

Σκύλος σκυλιά Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει στην ηλεκτρική σκούπα ή γιατί κρύβεται μόλις αρχίσει να βρέχει.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ γιατί συμβαίνουν αυτά, αλλά χάρη στην ανάπτυξη της επιστήμης της επικοινωνίας των σκύλων, ξέρω αν με αγαπάει ή όχι.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι λόγω της μεγάλης σύνδεσης που είχαν οι άνθρωποι με τα σκυλιά κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι σκύλοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους τρόπους για να εκφράσουν την αγάπη τους στους ανθρώπους.

Στο παρακάτω κείμενο αποκαλύπτουμε όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας σας αγαπάει, που καμιά φορά μπορεί να μην είναι εμφανή.

Όταν σας κοιτάζει κατευθείαν μέσα στα μάτια.

Σκύλος σκυλιά

Σύμφωνα με τον ειδικό Brian Hare, όταν ο σκύλος σας σας κοιτάζει στα μάτια είναι σαν να σας “αγκαλιάζει με τα μάτια”.

Όταν ο σκύλος σας σας κοιτάζει την ώρα που παίζετε, απελευθερώνεται στον εγκέφαλό του οξυτοκίνη, μια ορμόνη που βοηθάει τις μητέρες να δεθούν με τα μωρά τους. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε με τον σκύλο σας, όταν πάτε σπίτι σας μην τον κοιτάξετε. Ο σκύλος θα καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει και θα κοιτάξει αλλού, επειδή αισθάνεται αμήχανα.

Χασμουριέται, όταν χασμουριέστε και εσείς.

Σκύλος σκυλιά

Το χασμουρητό είναι κολλητικό.

Οι σκύλοι, επειδή έχουν μάθει να διαβάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, χασμουριούντε, όταν χασμουριέστε και εσείς.

Έρευνα έχει δείξει, ότι οι άνθρωποι μιμούνται το χασμουρητό, επειδή συμπάσχουν. Ίσως, να συμβαίνει το ίδιο και με τους σκύλους, λόγω του μεγάλου δεσίματος με τους ανθρώπους.

Όταν στηρίζεται πάνω σας.

Σκύλος σκυλιά

Συνήθως τα σκυλιά μας ακουμπούν, όταν είναι αγχωμένα ή φοβισμένα για κάτι. Μπορεί, όμως, να είναι και σημάδι στοργής.

Ακόμα, όμως, και όταν αν σας ακουμπάει, επειδή είναι αγχωμένος, το κάνει επειδή σας εμπιστεύεται και νιώθει ότι μπορείτε να τον προστατέψετε.

Σας αγκαλιάζει μετά από το γεύμα.

Σκύλος σκυλιά

Σύμφωνα με ειδικούς, η πρώτη πράξη που κάνουν τα σκυλιά αμέσως μόλις φάνε, είναι η πιο σημαντική για αυτούς εκτός από το φαγητό.

Όταν σηκώνει και κουνάει τα φρύδια του.

Σκύλος σκυλιά

Σύμφωνα με έρευνες οι εκφράσεις του προσώπου είναι πολύ πιο αξιόπιστοι δείκτες για να ερμηνεύσουμε την συμπεριφορά των σκυλιών από ότι το κούνημα της ουράς τους.

Για παράδειγμα, όταν δουν ένα αντικείμενο με το οποίο είναι δεμένοι, κουνάνε το αριστερό αυτί τους.

Όταν σε βλέπουν να φεύγεις ήρεμα.

Σκύλος σκυλιά

Αν ο σκύλος σας γαβγίζει, όταν φεύγετε από το σπίτι σημαίνει ότι υποφέρει από άγχος αποχωρισμού. Αν, όμως, είναι ήρεμος, όταν φεύγετε, σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται και είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψετε.

Τρελαίνεται, όταν επιστρέφετε.

Σκύλος σκυλιά

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι και ο σκύλος ορμάει πάνω σας, για να σας αγκαλιάσει, σας δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αγάπη του.

Κοιμάται στο δωμάτιό σας.

Σκύλος σκυλιά

Σύμφωνα με τον ειδικό Gregory Berns, αν ο σκύλος θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι σας, ακόμα και αν εσείς δεν το επιτρέπεται, είναι ένδειξη της αφοσίωσής του και ότι δεν θέλει να χωριστεί από την ομάδα.

Όταν σας φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι.

Σκύλος σκυλιά

Όταν ο σκύλος σας σας φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, συνήθως δεν είναι επειδή θέλει να παίξετε, αλλά επειδή θέλει να σας προσφέρει ό,τι πολυτιμότερο έχει. Νομίζει οτι αρέσει σε εσάς όσο αρέσει και σε αυτόν. Όπως λέει και η παροιμία, “ όταν νοιάζεσαι,μοιράζεσαι”.

Απολαμβάνει την αγάπη σας.

Σκύλος σκυλιά

Αγαπάτε τον σκύλο σας; Τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν αν κάποιος τα αγαπάει ή όχι.

Οπότε αν δεν αγαπάτε τον σκύλο σας, δεν θα σας το ανταποδώσει.

Πηγή

loading...
Shares 263

Σχόλια


Read more:
Close