Μενού

10 εξαιρετικά σπάνιες ράτσες σκύλων (Εικόνες)

Shares 429

σκύλοι 1 Θιβετιανό Μαστίφ

Αυτή η ράτσα έχει για προγόνους τα αυθεντικά μαστίφ, σκυλιά των αρχαίων χρόνων. Αυτά τα τεράστια, μαλλιαρά σκυλιά είναι άγριοι φύλακες στην φυσική ζωή τους στα Ιμαλάια. Όταν αυτή η ράτσα μεταφέρθηκε την πρώτη φορά από το υψηλό υψόμετρο στις κοιλάδες για ανταλλαγή και ανατροφή, σημαντικά προβλήματα υγείας προκλήθηκαν. Ευτυχώς, σήμερα, τα Θιβετιανά μαστίφ έχουν απομακρυνθεί από το γνήσιο φυσικό περιβάλλον των βουνοκορφών, ενώ εκπαιδεύονται για να αποκτήσουν πιο λειτουργικό χαρακτήρα. Τα αρσενικά σκυλιά της ράτσας μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 160 κιλά

σκύλοι

2 Όττερχάουντ

Αυτή η ευγενική ράτσα μπορεί να επιστρέψει στο 1100 μ.Χ. Κάποτε ήταν τα καταλληλότερα κυνηγόσκυλα, κυρίως για βίδρες, γιαυτό πήραν αυτό το όνομα.  Δυστυχώς, αυτά τα σκυλιά έπρεπε να ενταχθούν από τους κατοίκους της περιοχής στην οικόσιτη ζωή, μετά την απαγόρευση του κυνηγιού το 1970. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνο 350 τέτοια σκυλιά στην Βόρεια Αμερική.

σκύλοι

3 Catalburun

Αυτή η ράτσα είναι ένα τούρκικο λαγωνικό, που ξεχωρίζει για την διχοτομημένη μύτη του. Αυτό ίσως ήταν το αποτέλεσμα μιας αυστηρής ανατροφής, ή επειδή οι ντόπιοι κυνηγοί εκτιμούσαν περισσότερο την θρυλική κυνηγετική ευτολμία αυτών των σκυλιών σε σχέση με τα άλλα λαγωνικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι άγνωστα εκτός Τουρκίας, παρά την εκτίμηση των κυνηγετικών δεξιοτήτων τους από τους ντόπιους.

σκύλοι

4 Ρίτζμπακ

Αυτή η ράτσα δρομολογήθηκε το1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρατηρήθηκε αύξηση στην γνώση και τη διασημότητά τους. Αυτά τα ζαρωμένα στο πρόσωπο σκυλιά από την Ασία, είναι γνωστά κοινώς για την ανεπτυγμένη κορυφογραμμή του τριχώματός τους μακριά από τα μαλλιά στην σπονδυλική στήλη. Είναι ένα σκυλί γεμάτο αυτοπεποίθηση και δύναμη σωματική, και συνεχίζει να χρησιμοποιείται σαν φύλακας σε αποθήκες και για την καθημερινή προστασία των ανθρώπων.

σκύλοι

5 Μούντι

Αυτό είναι Ποιμενικό σκυλί της Ουγγαρίας πρώτης κλάσεως. Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε από το απαλό, σγουρό τρίχωμα του και την λεία επιφάνεια του προσώπου του. Tα Μούντι κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση στον κόσμο των σκύλων για τις εξαιρετικές ικανότητες τους σαν ποιμένες και όσον αφορά την ευκινησία τους. Υπάρχει ήδη μια ομάδα Μόύντι στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η ράτσα δεν είναι διαδεδομένη εκτός Ουγγαρίας.

σκύλοι

6 Νορβηγικό Λούντεχουντ

Γνωστό και ως »Puffin Dog», αυτό το μικρό σκυλί χρησιμοποιήθηκε από τους Βίκινγκς σαν κυνηγόσκυλο. Έχουν καταπληκτικά ευλύγιστες αρθρώσεις και είναι περιττοδάκτυλα και στα τέσσερα πόδια. Δυστυχώς, αυτή η ράτσα έχει πολύ ιδιαίτερη πεμπτική κατάσταση που κάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την τροφή δύσκολη και περιορίζει τη διάρκεια ζωής τους.

σκύλοι

7 Αζαουάκ

Αυτό το σκυλί δύσκολα συναντάται εκτός Αφρικής, αλλά βρίσκει τη χάρη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχουν περίπου 100 με 200. Αυτό το σκυλί είναι ένα τεντωμένο λαγωνικό, και ζει περισσότερο σε αγέλη από τα άλλα κυνηγόσκυλα. Συνηθίζεται να κυνηγάει γαζέλες και άλλες αγέλες ζώων στην έρημο τις Αφρικής.

σκύλοι

8 Το σκυλί της Καρολίνα.

Αυτή η ράτσα είναι επίσης γνωστή ως »American Dingo» και έχει συνδεθεί γενετικά με πρωτόγονα είδη, όπως το »Αυστραλιανό Ντίνγκο» και το σκυλί της Νέας Γουινέας. Είναι ένα εξαιρετικά εύστροφο σκυλί. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κατοικίδια σκυλιά, που έχουν οίστρο δύο φορές το χρόνο, το συγκεκριμένο περνάει έναν μόνο κύκλο οίστρου το χρόνο, όπως ακριβώς όλα τα άγρια σκυλιά. Είναι ένα περιπλανώμενο σκυλί της Νοτιοανατολικής Αμερικής καιτο θυμάμαι να τρέχει στα εφηβικά μου χρόνια στη Νότια Καρολίνα.

σκύλοι

9 Στάμπιχουν

Αυτό το σκυλί θεωρείται εθνικός θησαυρός στην Ολλανδία. Αυτό το σκυλί είναι και λαγωνικό και ρετριβιέρ, ενώ χρησιμοποιείται σήμερα σαν κυνηγετικό σκυλί. Η οργάνωση για το ολλανδικό αυτό σκυλί επιβλέπει την ανατροφή του εθνικού αυτού θησαυρού και υπάρχουν μόνο 100 τέτοια σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

σκύλοι

10 Σινούκ

Αυτό το σκυλί είναι είναι πρόγονος του διάσημου σκυλιού που ονομάζεται Σινούκ. Μετά από το θάνατο του ιδρυτή τους το 1963, το είδος κινδύνεψε με εξαφάνιση. Μία αφοσιωμένη ομάδα φίλων σκύλου βρήκαν τα εναπομείνοντα 11 σκυλιά το 1981 και δούλεψαν επιμελώς για να αποκαταστήσουν τη ράτσα. Σήμερα τα Σινούκ έιναι οικόσιτα, αν και μερικοί τα χρησιμοποιούν για το σύρσιμο ελκήθρων.

σκύλοι

animalplanet.gr

Shares 429

Σχόλια


Read more:
Close