Μενού

10 απίστευτα ζώα που δεν είχατε ιδέα ότι υπάρχουν. Το ψάρι με τα ροζ χέρια θα σας αφήσει άφωνους!

Shares 210

ζώα H Μητέρα Φύση είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πόσα απίστευτα και διαφορετικά πλάσματα ζουν στον πλανήτη μας!

Σήμερα, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε δώδεκα σπάνια ζώα που πιθανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν. Η ποικιλομορφία του όμορφου κόσμου μας δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει!

Κουνέλι Ίλι πίκα

ζώα

Αυτό το χαριτωμένο και εξαιρετικά σπάνιο ζώο είναι επίσης γνωστό ως το «μαγικό κουνέλι». Το Ίλι πίκα πρόσφατα φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μέσα σε είκοσι χρόνια. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα βουνά Tian Shan της Κίνας.

Ο βάτραχος Πινόκιο

ζώα

Αυτό το πλάσμα έχει επίσης το όνομα «βάτραχος δέντρου με αιχμυρή μύτη». Όταν ένας αρσενικός βάτραχος προσπαθεί να προσελκύσει ένα θηλυκό ή αντιλαμβάνεται κάποιον κίνδυνο, η μακριά του μύτη δείχνει προς τα πάνω.

Δες πως να χάσεις 10 Κιλά Μέχρι το Πάσχα ΤΩΡΑ!

Ρινοπίθηκος

ζώα

Το πιο σπάνιο πρωτεύον θηλαστικό στον κόσμο ανακαλύφθηκε το 2010 στη βόρεια Βιρμανία (Μιανμάρ). Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος της μύτης του, ο πίθηκος πάντα φτερνίζεται όταν βρέχει.

Ροζ ψάρι με χέρια

ζώα

Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες ανακάλυψαν 14 είδη ψαριών με πτερύγια που θυμίζουν χέρια. Επί του παρόντος, εννέα από αυτά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Λευκές νυχτερίδες Ονδούρας

ζώα

Αυτά τα όμορφα μικρά λευκά πλάσματα από την Κεντρική Αμερική ζουν ανάμεσα στα φύλλα φυτών και δέντρων και μπορεί να φτάσουν μόνο μέχρι μέγεθος 1,5 ίντσες (4,7 εκ.) σε μήκος.

Grimpoteuthis (ή Χταπόδι Dumbo)

ζώα

Αυτή η παράξενη πλάσμα που ζει στα μεγάλα βάθη πήρε το παρατσούκλι του από το Ντάμπο το Ελεφαντάκι, λόγω των δύο πτερυγίων που έχει στο σώμα του, τα οποία μοιάζουν με τα αυτιά του Ντάμπο από την διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Σάλπα

ζώα

Οι σάλπες είναι πλαγκτονικά χιτωνόζωα που τρέφονται από το διοξείδιο του άνθρακα στο νερό, αντλώντας το μέσω των διάφανων σωμάτων
τους. Χάρη σε αυτά τα πλάσματα μειώνονται τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στο νερό και στον αέρα.

Ακρίδα Caedicia με τα ροζ μάτια

ζώα

Αυτή η ακρίδα με τα εντυπωσιακά ροζ μάτια ζει σε ορεινές περιοχές στη Παπούα Νέα Γουινέα του Ειρηνικού.

Καραβίδα Cherax Pulcher

ζώα

Αυτή η απίστευτα όμορφη, πολύχρωμη καραβίδα ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία πέρυσι.

Κινεζική χελώνα αλμπίνο με μαλακό καβούκι

ζώα

Αυτές οι μικρές χελώνες χρησιμοποιούν τους μακριούς λαιμούς τους και τα μεγάλα ρουθούνια τους για να αναπνέουν κάτω από το νερό.

Νυχτερίδα Nendo

ζώα

Αυτή η χαριτωμένη νυχτερίδα με τα ασυνήθιστα ευγενικά μάτια και τα σωληνωτά ρουθούνια ανακαλύφθηκε το 2009 στα δάση της Παπούα Νέας Γουινέας. Προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο ως το «η νυχτερίδα Yoda» λόγω της ομοιότητάς τξς με τον Master Jedi από τις ταινίες Star Wars.

Το δελφίνι του ποταμού Αμαζονίου

ζώα

Τα νεαρά δελφίνια του ποταμού Αμαζονίου, επίσης γνωστά ως ροζ δελφίνια του ποταμού, είναι ανοιχτόχρωμα γκρι, αλλά κάποια από αυτά γίνονται ροζ καθώς γερνούν. Αυτά τα δελφίνια δεν είναι φιλικά ούτε εκπαιδεύεται εύκολα, και έτσι σπάνια βρίσκονται σε αιχμαλωσία.

Πηγή: fanpage.gr

Shares 210

Σχόλια


Read more:
Close