Μενού

Οι «ζωόφιλοι» γείτονές μας

Shares 55

Γιατί αυτή η ασυδοσία με τα σκυλιά σε αυτήν την πόλη;

ζωόφιλοι

Αγαπητό Cretalive,

Είμαι ένας σκληρά εργαζόμενος αυτής της πόλης, όπως και όλοι εσείς που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε αυτό το άρθρο- καταγγελία. Περιμένω να γυρίσω στο διαμέρισμά μου και να ξεκουραστώ.

Σας γράφω αυτό το άρθρο Κυριακή μεσημέρι, μία ώρα που θα ήθελε κάποιος στον χώρο του να ξεκουραστεί.

Αυτό κάθε άλλο παρά συμβαίνει. Αν μπείτε στο διαμέρισμά μου θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μία κόλαση ηχορύπανσης από τα γαυγίσματα του σκύλου του γείτονα που μένει στον ακριβώς πάνω από μένα όροφο. Το διαμέρισμά του είναι ρετιρέ με μία βεραντούλα.

Ακριβώς κάτω από αυτήν τη βεραντούλα είχα την ατυχία να βρίσκεται το διαμέρισμά μου. Το συγκεκριμένο σκυλί είναι ο πρωταγωνιστής μιας απίστευτης καθημερινής ηχορύπανσης που λαμβάνει χώρα στο διαμέρισμά μου.

Αν ξεχάσουμε το σύρσιμο των τραπεζιών και των καρεκλών -δεν πέρασε από το μυαλό των γειτόνων μου καν η σκέψη να τοποθετήσουν πλαστικά καλύμματα στα πόδια των καρεκλών- από τις 7:00 έως τις 24:00 ακούς γαβγίσματα και κλάματα του σκύλου.

Ειδικά τα ΣΚ που είμαι πολλές ώρες στο διαμέρισμά μου δεν ξέρω τι να ευχηθώ: να λείπουν οι αγαπητοί γείτονες του ρετιρέ ή να είναι εκεί; Και στις δύο περιπτώσεις ζω μία κόλαση.  Αν λείπουν το σκυλί μένει πίσω κλαίει επί οχτώ – δέκα ώρες όσο λείπουν.

Αν μείνουν έρχονται τα παιδιά και τα εγγόνια τους τον κλείνουν έξω στη βεράντα – γιατί μάλλον ούτε αυτοί τον αντέχουν- και γαυγίζει πάλι επί ώρες. Όλα αυτά πάνω από την κρεβατοκάμαρά μου, το σαλόνι μου, το γραφείο μου, το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ.

Θα αναρωτηθείτε γιατί κλαίει ο σκύλος. Μα γιατί δεν μπορεί να μείνει ούτε μισή ώρα μόνος του.

Το συγκεκριμένο ζώο αγαπητοί αναγνώστες ΔΕ βγαίνει ΠΟΤΕ βόλτα με τους ιδιοκτήτες του.

Όλη του τη ζωή την περνάει σε αυτή την βεραντούλα, έχοντας αναπτύξει μια υπερβολή στις αντιδράσεις και της χαράς και της λύπης.

Παλαιότερα που ήταν χαλασμένη η πόρτα της πολυκατοικίας τον άφηναν ασυνόδευτο να βγαίνει, ουρούσε στο κλιμακοστάσιο και είχε ακόμη και αφοδεύσει.

Τώρα που η πόρτα της πολυκατοικίας φτιάχτηκε το σκυλί ουρεί και αφοδεύει στο διαμέρισμά τους με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία όλων των ενοίκων.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, θα κάνει κάτι η Δημοτική αστυνομία να μας προστατεύσει; Γιατί αυτή ασυδοσία με τα σκυλιά σε αυτήν την πόλη;

Δεν θα πρέπει να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες αυτού του ζώου να το εκπαιδεύσουν και να φροντίσουν για την ευζωία του, καθώς και για την ΕΥΖΩΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ γειτόνων τους; Υπάρχει τελικά μία ανώτερη αρχή σε αυτήν την πόλη ή όχι;

Ένας ταλαιπωρημένος δημότης αυτής της πόλης

Α. Β.

πηγή

 

Shares 55

Σχόλια


Read more:
Close