Μενού

Ζευγάρι Βρετανών υιοθέτησε υπερήλικη αδέσποτη σκυλίτσα που ζούσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης

Shares 566

Αδέσποτα Από τις άθλιες και σκληρές συνθήκες της αδέσποτης ζωής που ζούσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, η υπερήλικη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, εδώ και λίγες ημέρες απολαμβάνει ίσως για πρώτη φορά τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του δικού της σπιτιού και αποτελεί ισότιμο μέλος μιας ξεχωριστής οικογένειας που με περίσσευμα αγάπης την υιοθέτησε για να της προσφέρει ό,τι έχει στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Αδέσποτα

 

Την ηλικιωμένη σκυλίτσα που πάσχει από λεϊσμανίωση είχε δει τυχαία τον περασμένο Ιούλιο η γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη να πλησιάζει αργά και φοβισμένα κάποιους ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή έτρωγαν και να τους ικετεύει να της δώσουν λίγη τροφή. Αντί όμως για φαγητό εισέπραξε το γνωστό «φύγε από εδώ».

Όπως περιγράφει η κα Μαραβελάκη, στη συνέχεια η σκυλίτσα πλησίασε μια γυναίκα, η οποία άρχισε να φωνάζει και να ζητά από τους γύρω της να την απομακρύνουν από κοντά της γιατί την φοβότανε. «Αλήθεια πώς μπορεί να σε φοβίζει ένα ηλικιωμένο και ταλαιπωρημένο πλάσμα με θλιμμένο και ικετευτικό βλέμμα που κινείται αργά και ψάχνει απεγνωσμένα λίγη τροφή;» αναρωτιέται η κα Μαραβελάκη.

 

Αδέσποτα

 

Η σκυλίτσα βρέθηκε πολύ αδύνατη από την ασιτία και τις κακουχίες του δρόμου. Το τρίχωμα της ήταν γεμάτο τζίβες. Τα νύχια της ήταν τόσο μεγάλα και στραβά που της είχαν προκαλέσει μεγάλες και ανοιχτές πληγές.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη αυτής της σκυλίτσας το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» άρχισε έναν αγώνα για να βρεθεί ένα σπίτι φιλοξενίας ή ακόμα καλύτερα μια οικογένεια για να την υιοθετήσει, ώστε να φύγει από τους δρόμους και να περάσει καλά το υπόλοιπο της ζωής της δίπλα σε ανθρώπους που θα την αγαπούν και θα την φροντίζουν.

 

Αδέσποτα

 

Κι αυτή η οικογένεια βρέθηκε. Η Ιβ και ο Τζορτζ, ένα ζευγάρι Βρετανών που διαμένει μόνιμα σε περιοχή του νομού Ρεθύμνου Κρήτης, ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία της υπερήλικης σκυλίτσας, την οποία και υιοθέτησαν.  Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν ακόμα δύο σκυλάκια που πάσχουν από λεϊσμανίαση καθώς και τρεις γατούλες.

«Σ’ αυτό τον κόσμο κανείς δε χάνεται αν του δώσεις σημασία και φροντίδα. Για μένα είναι η υιοθεσία της χρονιάς. Η γριούλα μας για πρώτη φορά στη ζωή της θα έχει σπίτι και οικογένεια» αναφέρει με ιδιαίτερη συγκίνηση γ κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

istoriesadespoton.gr

Shares 566

Σχόλια


Read more:
Close