Μενού

Οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν! Αγαπάμε περισσότερο τα σκυλιά απ’ τους ανθρώπους

Shares 752

Οι φήμες επαληθεύτηκαν! Τα σκυλιά είναι πολύ καλύτερα απ’ τους ανθρώπους, τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι άνθρωποι.
Ο τίτλος “ο καλύτερος φίλος” του ανθρώπου θα ανήκει πάντα στον σκύλο σου και ποτέ κανείς δεν θα του τον “κλέψει”!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι άνθρωποι αγαπάνε τα σκυλιά πιο πολύ απ΄τους ανθρώπους!

Ναι, μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνετε μια αξιοπρεπή συνομιλία και όχι, πιθανότατα δεν θα σε βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού, αλλά θα είναι πάντα πιστά σε σένα, πάντα θα σε αγαπάνε ανιδιοτελώς.

Μια πρόσφατη μελέτη απ’ τους καθηγητές Jack Levin και Arnold Arluke απ’ το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης εξέτασε τη συμπάθεια που δείχνουν οι άνθρωποι στα σκυλιά συγκριτικά με τους ανθρώπους και τα αποτελέσματα θα σε αφήσουν έκπληκτο!

σκύλος άνθρωπος σκύλοι άνθρωπος σκύλος άνθρωποι

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, δόθηκε σε 240 συμμετέχοντες ένα απ’ τα τέσσερα άρθρα εφημερίδων, το καθένα απ’ τα οποία περιέγραφε μια επιθετική πράξη όπως «επίθεση με ρόπαλο του μπέιζμπολ σε άγνωστο». Το περιεχόμενο των άρθρων ήταν παρόμοιο κάθε φορά: «Φτάνοντας στο σημείο, ένα αστυνομικός μετά την επίθεση βρήκε ένα θύμα με σπασμένο το πόδι, πολλούς ακόμη τραυματίες και ένα ασυνείδητο. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις για την υπόθεση».

Ωστόσο, στα τέσσερα άρθρα έγινε μια αλλαγή: H ταυτότητα του θύματος.
Στο πρώτο άρθρο, το θέμα της επίθεση ήταν ένα άτομο ηλικίας 30 ετών, στο δεύτερο ένα βρέφος και στα άλλα δύο ήταν ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι 6 ετών ή ένα μικρό κουτάβι.

σκύλος άνθρωπος σκύλοι άνθρωπος σκύλος άνθρωποι

Αλλά για ποιο θύμα στεναχωρήθηκαν περισσότερο;

Κι εντάξει, όσοι αγαπάνε τα σκυλιά και έχουν σκυλιά έδειξαν μεγαλύτερη συμπάθεια στο σκυλί παρά στους ανθρώπους κι αυτό ίσως να μη μας προκαλεί καμία έκπληξη. Στην πραγματικότητα, το άτομο ηλικίας 30 ετών ήρθε τελευταίο στην κατάταξη ενώ το βρέφος με το σκυλί “κονταροχτυπήθηκαν” για την πρώτη θέση.

«Οι ερωτηθέντες στεναχωρήθηκαν περισσότερο για το βρέφος και το κουτάβι και όχι για τον άνθρωπο. Μόνο συγκριτικά με το νεογέννητο το σκυλί έπεσε στη δεύτερη θέση» δήλωσαν οι επιστήμονες ενώ πρόσθεσαν πως «τα άτομα δεν θεωρούν τα σκυλιά ως ζώα αλλά ως μωρά ή μέλη της οικογένειάς τους».

σκύλος άνθρωπος σκύλοι άνθρωπος σκύλος άνθρωποι

Κι αυτό βγάζει νόημα! Ένας ενήλικος άνθρωπος μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και είναι ανεξάρτητος και πολύ πιο ικανός ώστε να αντιμετωπίσει έναν άλλον άνθρωπο που του επιτίθεται. Ενώ ένα μωρό ή ένα σκυλί δεν μπορεί να αντιδράσει ή να το αντιμετωπίσει.

Σε μια εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα διένειμε δύο εικόνες: Μια με ένα βρέφος και μια με ένα στεναχωρημένο σκυλί. Κάθε φωτογραφία είχε την ίδια λεζάντα «Θα δίνατε 5 λίρες για να σώσετε τον Harrison από έναν αργό, οδυνηρό θάνατο;». Και όπως πολύ καλά μπορείς να μαντέψεις, το σκυλάκι έλαβε την μεγαλύτερη προσοχή!

σκύλος άνθρωπος σκύλοι άνθρωπος σκύλος άνθρωποι

« Θα έδινες 5£ για να σώσεις τον Harrison από ένας αργό και κι επίπονο θάνατο; »

Μάλιστα οι ερευνητές θεωρούν ότι τα αποτελέσματα θα ήταν παρόμοια και για τις γάτες, καθώς πρόκειται για ζώα στα οποία τα άτομα αποδίδουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Κατά βάθος όλοι το ξέρουμε ότι ο σκύλος ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Photo: Getty, Shutterstock

πηγή

Shares 752

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close