Μενού

Ξέρει ο σκύλος σου ότι είσαι έγκυος;

Shares 73

Ίσως έρθει η μέρα που με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορέσεις να “μιλήσεις” στο κατοικίδιό σου, όμως, μέχρι τότε πολλές απ’ τις σκέψεις του είναι ένα μυστήριο για σένα! Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να μας βοηθήσουν να μεταφράσουμε όσα “λένε” ο σκύλος και η γάτα!

Η συγγραφέας των περιοδικών του National Geographic, Catherine Zuckerman, αναρωτήθηκε γιατί το Coton de Tulear της, ο Zucco, άρχισε να ουρλιάζει στο δωμάτιο με τα παιχνίδια της κόρη της, η οποία θα έρθει στη ζωή σε λίγο καιρό.

Γνωρίζει πραγματικά ο σκύλος την εγκυμοσύνη της, μπορεί να την καταλάβει ή η συμπεριφορά του είναι τυχαία;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις εάν δεις ότι ο σκύλος σου έχει κάποια πρωτοφανή για τα δεδομένα του συμπεριφορά, είναι να επισκεφτείς τον κτηνίατρο, για ν’ αποκλείσεις ιατρικούς λόγους που μπορεί να οδηγούν στην αλλόκοτη συμπεριφορά του.

Αφού αποκλείσεις τους ιατρικούς λόγους, μπορείς να διαβάσεις τι λέει η επιστήμη για τους σκύλους και την εγκυμοσύνη των αφεντικών τους!

σκύλος εγκυμοσύνη καταλαβαίνει ο σκύλος την εγκυμοσύνη

Οι σκύλοι είναι πιθανό να εντοπίζουν τις ορμονικές αλλαγές που προκαλούνται απ’ την εγκυμοσύνη και ν’ αρχίσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν το αφεντικό τους είναι έγκυος.

Αυτή η άποψη ενισχύεται απ’ το γεγονός ότι τα σκυλιά των οποίων οι ιδιοκτήτες αρχίζουν ορμονικές θεραπείες, μερικές φορές αποκλίνουν από τη συνήθη συμπεριφορά τους.

σκύλος εγκυμοσύνη καταλαβαίνει ο σκύλος την εγκυμοσύνη

Εκτός από την έντονη μυρωδιά τους, τα σκυλιά είναι πολύ διαισθητικά και μπορούν να παρατηρήσουν αλλαγές στις ενέργειες και τις συνήθειες των ανθρώπων.

Για παράδειγμα, ακόμη και μικρά πράγματα, όπως η μετακίνηση επίπλων για να φτιαχτεί ένα παιδικό δωμάτιο, μπορούν να διαταράξουν το καθημερινό πλάνο ενός σκύλου και να του προκαλέσουν στρες.

Γι’ αυτό κι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάμε το κατοικίδιό μας όταν ένα μωρό μπαίνει στην οικογένειά μας. Στόχος πρέπει να είναι να κάνουμε μια ήπια γνωριμία ανάμεσα στο βρέφος και τον σκύλο και να είμαστε προσεκτικοί για να μην προκαλέσουμε άθελά μας έντονη ζήλια στον σκύλο μας.

ipop
Shares 73

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close