Μενού

Βρήκαν τον γάτο να περιφέρεται σαν ζωντανός σκελετός με σάπιο πόδι στο Κορωπί Αττικής

Shares 313

Γάτα Αδέσποτα Η εικόνα του δύστυχου αυτού γάτου προκαλεί μόνο συναισθήματα μεγάλης οργής, απογοήτευσης και θλίψης για την κοινωνία των ανθρώπων που άφησε με την αδιαφορία του αυτό το πλάσμα να λιώνει μέρα με τη μέρα φθάνοντας σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.

Στην έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσω διαδικτύου μια φιλόζωη που φροντίζει πάνω από 100 αδέσποτα στην περιοχή του Κορωπίου, ανταποκρίθηκαν οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, οι οποίοι σοκαρίστηκαν βλέποντας το σχετικό βιντεάκι που ήταν αδιάψευστος μάρτυρας του μαρτυρίου που βίωνε καθημερινά αυτός ο αδέσποτος γάτος.

Γάτα Αδέσποτα

Οι εθελοντές σε συνεννόηση με τη φιλόζωη γυναίκα μετέβησαν στην περιοχή και παρέλαβαν τον άρρωστο και εξαθλιωμένο αδέσποτο γάτο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου τον περιποιήθηκαν και του έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.

Ο Iron, όπως τον ονόμασαν οι εθελοντές του SCARS, πάσχει από τον ιό FIV, το AIDS των γατιών, ενώ η οξεία πυώδης οστεομυελίτιδα σάπισε το ένα του πόδι, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο να ακρωτηριαστεί μόλις δυναμώσει λίγο ο οργανισμός του για να αντέξει το χειρουργείο.

Γάτα Αδέσποτα

«Κάπου πίσω από τη βρώμικη τρίχα, τα διαλυμένα πόδια, την κομμένη ουρά, τα κόκαλα, το πύον στα μάτια και τα αυτιά του, τους ψύλλους και την αδυναμία υπάρχει μια ψυχή που δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Είναι τόσο χάλια που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς και γιατί ζούσε» αναφέρουν οι εθελοντές του SCARS.

Ο Iron φιλοξενείται σε σπίτι εθελοντή του SCARS  και απολαμβάνει τη φροντίδα που ποτέ μέχρι τώρα δεν του δόθηκε. Του χορηγείται αντιβίωση, ενώ παίρνει και τρία είδη διαφορετικών βιταμινών. Κοιμάται πολύ και τρώει με όρεξη όλο του το φαγητό.

Γάτα Αδέσποτα

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό (Αιτιολογία κατάθεσης: Για τον Iron) είτε στον τραπεζικό λογαριασμό του φιλοζωικού σωματείου SCARS: Eurobank, Swift: ERBKGRAA, IBAN: GR5302601420000900200479872 είτε μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

istoriesadespoton.gr

Shares 313

Σχόλια


Read more:
Close