Μενού

Βρήκαν την άρρωστη σκυλίτσα να περιφέρεται σαν ζωντανό πτώμα στο Κορωπί Αττικής

Shares 232

σκυλίτσα κακοποίηση σκύλων Αδέσποτος σκύλος Αδέσποτα Από ασιτία, ερλιχίωση, λεϊσμανίαση και σαρκοκοπτική ψώρα πάσχει η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία περιφερόταν στο Κορωπί Αττικής και πιάστηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 από τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) μετά από πολλές ώρες και ημέρες προσπάθειας.

«Μας μιλούσαν πάντα και μας έλεγαν ιστορίες για έναν κύριο με κόκκινη στολή που ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες. Μας μιλούσαν για ξωτικά και καλικάντζαρους και για το πνεύμα των Χριστουγέννων και για αγάπη. Κι ενώ ίσως μέσα στο σπίτι ετοιμαζόταν το γιορτινό τραπέζι και η οικογένεια χαιρόταν και αγαπιόταν, λίγο παρακεί θα βρίσκονταν πεταμένα ζωντανά πτώματα. Δεν ξέρουμε αν ένα ζώο σε τέτοια κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά. Δεν ξέρουμε τι παραμύθια είναι αυτά» αναφέρουν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ.

σκυλίτσα κακοποίηση σκύλων Αδέσποτος σκύλος Αδέσποτα

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ασιτία και σαρκοκοπτική  ψώρα, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν την εξαιρετικά κακή κατάσταση της αφού βγήκε θετική και σε ερλιχίωση και σε λεϊσμανίαση. Οι δε βιοχημικές εξετάσεις της έδειξαν οριακές τιμές στα ζωτικά της όργανα, ενώ έχει πολύ χαμηλά επίπεδα αιματοκρίτη.

Τις πρώτες μέρες νοσηλείας της στην κτηνιατρική κλινική η σκυλίτσα αρνείτο να φάει και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη. Από χθες όμως ηρέμησε αρκετά και άρχισε να τρώει, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Ήδη έχει ξεκινήσει τις θεραπείες και σιτίζεται με ποιοτική τροφή για να δυναμώσει αφού ζυγίζει μόλις 14 κιλά.

σκυλίτσα κακοποίηση σκύλων Αδέσποτος σκύλος Αδέσποτα

«Θα κάνει σύντομα ένα καλό μπάνιο για να ξεφορτωθεί όλες τις νεκρές φολίδες κι αυτό το κομματιασμένο περιλαίμιο. Θα βάλει κάτι έντονο, κάτι ροζ, κάτι χαρούμενο. Γενικά θα «βάλει» πολύ χαρά από δω και πέρα στη ζωή της» αναφέρει ο Σ.Π.Α.Ζ.

Τα μέχρι στιγμής έξοδα της σκυλίτσας έχουν φθάσει τα 450 ευρώ (αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, φάρμακα, ποιοτική τροφή).

σκυλίτσα κακοποίηση σκύλων Αδέσποτος σκύλος Αδέσποτα

Αν θέλετε να βοηθήσετε την Σκιά, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές, μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Σ.Π.Α.Ζ. στην Alpha Bank: Αριθμός λογαριασμού: 389 0023 2000 0231, IBAN GR84 0140 3890 389002320000231, SWIFT CRBAGRAAXXX ή μέσω PayPal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

istoriesadespoton.gr

Shares 232

Σχόλια


Read more:
Close